ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Mákos gnocchi: kényeztető gyorskaja lóhalálában // vendégposzt Piftől, a Sörbúvár bloggerétől

Gyorskaja apukától

2016. október 21. - időtetrisz

Az apukákra is hárul néha a gyereknevelésből. Az ötödik óra után elhozni a a gyermeket az iskolából, majd ¾ óra múlva leszállítani a különmatekszolfézsedzésre és közben olyan ebédet készíteni, ami nem csak apuka szerint finom és 10 percen belül készen is van már komoly logisztikai munkát és némi kényszeredett kreativitást igényel.

makosgnocchi_1.jpg

 

 

Fogadjátjok szeretettel Pif, a Sörbúvár bloggerének vendégposztját.

 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 x 250 g kész gnocchi
  • kb 15 dkg darált mák
  • porcukor vagy vaníliás cukor - ízlés szerint
  • 400 ml tejszín (vagy 2 dl tej és 200g Creme Fraiche)
  • 1-2 evőkanál baracklekvár (vagy málna, vagy eper)
  • a tálaláshoz kevés méz, juharszirup, gyümölcsös (eper, füge, narancs) balzsamecetkrém

 

Elkészítés:
Előkészület  - lábos a gnocchinak kis enyhén sós vízzel nagy lángra odatenni (közben az elektromos vízforralóval 1,5 vizet fölforralni), ezalatt előszedni a többi hozzávalót – 1 perc; a porcukorral elkevert mákot egy mélyebb, nagy serpenyőben felhevítjük majd beforraljuk a tejszínnel – miközben a forrásban lévő vízben 4 perc alatt készre fő a gnocchi (csak le kell halászni szűrőkanállal a tetejéről) és ezt meghempergetjük a mákos cuccban, majd tányérba szedjük és a tetejét díszítjük és ízesítjük a mézzel, balzsamecetkrémmel, juharsziruppal, lekvárral, friss eperrel stb. – 1 perc

 Élvezettel végignézzük, ahogy a csemete behabzsolja az adagját és felnyaláboljuk, hogy továbbrohanjunk vele a különórák valamelyikére, majd onnan pár óra múltán elhozzuk és ha az említett apukának szerencséje van, akkor estére, amikor már minden elcsendesedett,  maradt egy pici adag a mákos cuccból a lábos alján, amihez elégedetten elfogyaszthat egy finom Rizmajer Portert, aminek a pörkölt malátás íze csodásan passzol a mákhoz és a gyümölcsös észterek remekül harmonizálnak a lekvárral és az enyhén fanyar balzsamecettel. Mert mi is megérdemeljük…

 

Pif, hála és köszönet a posztért!

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr6211826559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása