ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Tisztasági csomag minimál ráfordítással

2012. augusztus 02. - időtetrisz

Indulás egy-két-három (még több) gyerekkel: nem ritkán idegeskedés akörül, mi marad itthon, most mennyit sikerül késni, ugye alacsonypadlós busz jön/nem lesz dugó stb. Néha azt hiszem, hogy már lassan megoldja a rutin, de nem és ezért muszáj volt valamit kitalálni legalább a tisztasági csomagra és tulajdonképpen sikerült, egy a lényeg: kell egy külön neszeszer, amibe mindenből kerüljön kicsi, hordozható verzió. Nem muszáj mindenből megvenni a kicsi tubusost is a drogériában, újrahasznositási tippek következnek.

Kindertojás: bármennyire is vacak a csokija és sokszor silány, béna, unalmas a játék is, ami benne van, maga a műanyag tojás egy igazi jolly joker, mindenféléket lehet tárolni benne a lányom szerint (persze még véletlenül sem azt, ami eredetileg volt benne) és ezzel adott nekem is egy löketet: tisztára mostva mért ne tehetnék bele pl. krémeket. Ezzel kipipálva a kicsi úti popsikrém vagy a napozó. Sőt, az úti sk dezodor is abban landolt.
Kiürült (mini)flakonok: érdemes kimosva mindet eltenni, amelyik könnyen kezelhető, mert a gyógyszertári doboz sincs ingyen; pl.  a Butlersben lehet külön üreset is venni, de elég borsos az áruk, tényleg hasznos megtartani a már kiürülteket, mert ha másra nem jó, a gyerekek tuti, hogy boldogan játszanak vele a kádban/a sárban a játszótéren stb. Ez egy gyűjtögető életforma, időnként idegesitő, de megéri. Ha új dolog kerül beléjük, ezzel a jó kis befőttcimkézővel bármelyik förmedvény doboz jól nézhet ki, főleg, ha sok kerül egymás mellé.
Törlőkendő: a házilag készített nedves törlőkendőről korábban esett már szó, ha nagyon pici a csomag, talán inkább érdemes a nedves verziót vinni az útra. Persze a spricni cipelésével nem igazán lehet mellélőni, mert...
Spricni: erről a gyógyszertárban kapható spricniről már korábban is szó esett az sk orrspray-nél is, lényeg, hogy olyan folyadékot tegyünk bele, amivel lehet a babapopót törölgetni és persze ebben a brutál melegben, ami mostanság van, a kicsikre és magunkra is lehet finom permetet fújni, megbánni nem fogjuk, az tuti.

Tok: istenieket árulnak már mindenfelé, a pelenkázótáskához is lehet, hogy járt egy, de a legkisebb női táskába ezek viszonylag ritkán férnek bele  (hát persze az külön posztot ér, melyik a legjobb tároló az egypelenkaegytörlőegybármihez). Nálam jobban bejön a vízhatlan, mert mindig a legrosszabbkor sikerül nem rendesen visszatekerni valami kupakot és folyik a lé. Mostani kedvencem ez az egyik női magazinhoz csomagolt átlátszó neszeszer, két okból tökéletes: átlátszó, így azonnal szemet szúr, ha valami kimaradt és vízhatlan is. És helyes pöttyös a tok, bízom benne, hogy máskor is hozzácsapják a magazinhoz.

További hurcibálási és újrahasznositási tippeket várunk, akár fotóval, örömmel feltesszük a blogra.

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr98802372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

puszedli 2012.08.04. 22:38:03

a kindertojásos krémezés nagyon bejött :)
süti beállítások módosítása