ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Ruhacsere-bere csütörtökön (azaz ma) és vasárnap a héten

2012. október 25. - időtetrisz

A csere-bere csupa izgalmat rejthet azoknak, akik szeretik a saját vagy mások ruhatárát újítgatni pénzköltés nélkül, a recept egyszerű: megunt holmijainkat dobjuk össze, mindenki vegye ki, amire szüksége van, a maradékot pedig pl. fel lehet ajánlani adományként egy megfelelő szervezetnek. Ez nagyon jól tud működni kicsi társaságban is (nem mellesleg jó kis apropó vacsorázós, beszélgetős találkához ritkán látott barátokkal), de jó hír, hogy van professzionális, kisebb tömegnek szervezett megoldás is, rögtön kettő is akad a héten. Mindkét esetben alapszabály, hogy annyi darabot lehet elhozni, amennyit be is dob az ember előzetesen. A maradékot rászorulóknak juttatják el.

Az egyik a nem is oly rég, a néhai Corvin Áruház épületében nyílt Művelődési Szintben lesz (a szervezők a helyet kulturális alkotóközpontként és befogadótérként aposztrofálják, a környezettudatosságot alapértéknek tekintik, nem is csoda, hogy csereberét szerveznek, ezúton kívánjuk a legjobbakat nekik), mégpedig 28-án 14-19h között. Részletes információk ide kattintva találhatók. Amiért külön érdekes, hogy gyerekeseket várnak, a kicsiknek van külön tér ugrálni, játszani, ami szintén dicséretes, mivel ritka dolognak számít.

A másik cserebere csütörtök délután 17.30-19h-ig lesz a már sokat emlegetett Zöldboltban, Őszi Ruhaturi néven fut a program, a jelige pedig az, hogy ne vásárolj ruhákat, hanem cserélj. Mi most arra biztatnánk kedves olvasóinkat, hogy kellemeset a hasznossal összekötve például itt vegyék meg a megfelelő, környezetbarát szereket a háztartáshoz és esetleg ha cserélni nincs is kedv, a már nem szükséges holmikból ha csak egy kis kupacot sikerül levinni, biztosan gazdára talál.

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr928802524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blagger 2012.10.26. 09:44:54

Szombaton (27-én) pedig a Wekerlén van, oda is lehet menni! http://wekerletelep.hu/esemenyek/őszi-ruhacserebere
süti beállítások módosítása