ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Hordozható hideg ital a kánikulában is

2013. július 09. - időtetrisz

A kánikula a nyár szerves része: talán jobb, mint ha a szabadságolások alatt zuhogna az eső, de sajnos felvet néhány megoldandó problémát is, mint pl. mivel hűtsük magunkat. Ajánlottunk már házilag készíthető hideg finomságokat: jégkását, csokifagyit, krémes eperfagyit, frappét, hideg bogyót, turbó turmixot, gyümölcsfagyit -- ezek mind csodásak, de magunkkal vinni bizony nem fogjuk tudni 30 fok felett, mert kb. azonnal elolvadnak/felmelegednek.

a fagyasztott víz egész sokáig ellenáll a melegnek a kánikulában
A megoldás pofonegyszerű (talán túl evidens is, ha mindenki túl van ezen a heurékán, akkor elnézést): a vizet/víz alapú italunkat (limonádé, szörp stb.) tegyük a mélyhűtőbe jóval az indulás előtt, a lényeg, hogy amikor kivesszük, legyen fagyott állapotban. Kánikulában biztosan tovább tart kiolvadás, mint a kicsit hideg víz nagyjából ihatatlan meleggé válása. (Azér egy tartalék palack nem jéghideg viz nem árt a türelmetlen és kitikkadt kicsiknek.) Ez főleg akkor égető kérdés, ha olyan helyeken járunk, ahol nincs hideg innivaló vagy egyszerűen ki akarjuk hagyni az újabb és újabb palackozott innivalók vásárlását.
Fagyasztásra fel!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr708803148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anonymous 2013.07.09. 16:20:46

Arról nem beszélve, hogy ha nem olvad a szomjúságunknak megfelelő tempóban, ha már leittunk kicsit tudunk rátölteni és az is szinte rögtön hideg lesz. :)

sugarcandy 2013.07.10. 13:11:28

Ez is de jó ötlet!

zazálea 2013.07.14. 13:04:11

csak az a baj, hogy a műanyag palackokat nem szabad befagyasztani, nagyon nem tesz jót, már nem emlékszem pontosan, de ezek a klasszikus típusok pont azok, amelyeket tilos, kioldódik belőlük valami... :(

sugarcandy 2013.07.15. 09:59:34

Kedves Zazálea, ha eszedbe jut/megkeresed, linkeld ide légyszi, mert ez így nem egyértelmű :)Arra gondoltál talán, hogy nem érdemes újratölteni, mert alapvetően csak ipari körülmények között lehet tisztítani a palackokat?Esetleg a BPA-ra?

Csilla 2013.07.15. 22:36:41

A "nem olvad elég gyorsan" problémára simán megoldást jelenthet, ha csak félig vagy 1/3-ig töltitek meg a palackot és fektetve teszitek a fagyasztóba. Így egyből mellé lehet önteni a vizet :)
süti beállítások módosítása