A kánikula a nyár szerves része: talán jobb, mint ha a szabadságolások alatt zuhogna az eső, de sajnos felvet néhány megoldandó problémát is, mint pl. mivel hűtsük magunkat. Ajánlottunk már házilag készíthető hideg finomságokat: jégkását, csokifagyit, krémes eperfagyit, frappét, hideg bogyót, turbó turmixot, gyümölcsfagyit -- ezek mind csodásak, de magunkkal vinni bizony nem fogjuk tudni 30 fok felett, mert kb. azonnal elolvadnak/felmelegednek.
|
a fagyasztott víz egész sokáig ellenáll a melegnek a kánikulában |
A megoldás pofonegyszerű (talán túl evidens is, ha mindenki túl van ezen a heurékán, akkor elnézést): a vizet/víz alapú italunkat (limonádé, szörp stb.) tegyük a mélyhűtőbe jóval az indulás előtt, a lényeg, hogy amikor kivesszük, legyen fagyott állapotban. Kánikulában biztosan tovább tart kiolvadás, mint a kicsit hideg víz nagyjából ihatatlan meleggé válása. (Azér egy tartalék palack nem jéghideg viz nem árt a türelmetlen és kitikkadt kicsiknek.) Ez főleg akkor égető kérdés, ha olyan helyeken járunk, ahol nincs hideg innivaló vagy egyszerűen ki akarjuk hagyni az újabb és újabb palackozott innivalók vásárlását.
Fagyasztásra fel!