ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Képes programajánlat a kincsesládikából

2013. október 10. - időtetrisz

idotetrisz_ladiko2

Egy ládikó, ami mindig rejt valami meglepetést: egy kis "jutalomfalatot", apróságot, üzeneteket, vagy egy képes programajánlatot a délutánra vonatkozóan. Egy anya által rajzolt papírt, amin ki lehet pipálni a délutáni/esti élményeket egészen a meseolvasásig. A ládikó elrejtőzik egy bokorban, levelek alatt, majd együtt megkeressük, amikor kijövünk a bölcsőde kapuján.

A képes programajánló csak az egyik lehetőség, mást is el tudok még képzelni. Például térképet egy még titkosabb meglepetéshez, vagy egyéb feladványokat.
Bevallom a papír mellé elrejtettem egy kocka étcsokit is, amíg azt befalta, elmeséltem neki, miről van szó, és milyen sorrendben fogjuk kipipálni a képeket. Nálunk most egy teljesen hétköznapi délután következett, kutyasétáltatás, játszóterezés, villamosozás, boltozás és a szokásos esti mesélés voltak soron. Egy ilyen szimpla napot is különlegessé tehetünk a kis ládikával.
A cetli lefekvéskor is elővehető, a meghitt félhományban, a mese előtt vagy után, amikor az elmúlt napról beszélgetünk, segít az összefoglalásban, az élmények felsorolásában.
Témába vágó posztok

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr68803238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása