ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Sátorépítés lépten - nyomon, avagy spárga a zsebben

2014. július 28. - időtetrisz

Egyszer láttam egy felkészült apukát: amint kitette a lábát a család a természetbe, elővonszolt az erdőből néhány (4-5) nagyobbacska gallyat, kapta a madzagját, egymásnak támasztotta, megkötözte, és az egészet pokróccal fedte. A gyerekek pedig jól beköltöztek a sátorba.

[caption id="attachment_6981" align="aligncenter" width="460"] a kép forrása[/caption]

A képlet tényleg annyira egyszerű, ahogyan fent leírtam. Az alábbi fénykép (és a link) már egy professzionálisabb változatot mutat be: átfúrja a szépen csiszolt rudakat, és úgy kötözi össze. Talán akkor érdemes ilyenbe kezdeni, ha állandó sátrat akarunk húzni a kertbe:

 

a kép forrása

Maradjunk annyiban,m hogy a madzag a zsebben jobban elfér, mint egy fúrógép. Viszont. Ettől a célszerszámtól dobtam egy hátast:

[caption id="attachment_6987" align="aligncenter" width="600"] Stick-let[/caption]

Alapvetően nem vagyok híve az efféle dolgoknak, de be kell vallanom, a Stick-lets kollekció megkísértett egy pillanatra:

De vissza a realitáshoz. Ha több ágból építkezünk, pokróc helyett be is lehet fonni a sátrat - mi vadszőlővel tettük, a képen rongyokkal dolgoztak:

Az idei legjobban sikerült darab vázát egy élő fa adta, aminek hatalmas ágakat döntöttek a gyerekek.

No és  ehhez a klasszikus konstrukcióhoz egy kicsivel több odafigyelés kell,  de ez sem tűnik túl bonyolultnak:

[caption id="attachment_6990" align="aligncenter" width="500"] tutorial itt[/caption]

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr648803704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása