ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Kartonállatkák és a nyomtatható papírváros

2012. december 05. - időtetrisz

Lázasan gondolkodom, hogyan egészíthetném ki a család gyerekeinek karácsonyi ajándékát valami egyedi, személyes aprósággal. Blogokat nézegetek, inspirációt, ötleteket gyűjtök. A kedvencem Joel Henriques oldala, a Made by Joel, ehhez a kis csapathoz innen kaptam az ötletet.

idotetrisz_papirallatkak4

 

A háromgyerekes designer apuka egyszerű, főleg papírból készíthető gyerekjátékai (és még sok egyéb dolog) bájos egyszerűségükkel vettek le a lábamról. A gyönyörűen fotózott tutorialokhoz nyomtatható sablonokat is közzétesz, megadva az alkotás lehetőségét azoknak is, akik csak kinyomtatni szeretnék, vagy akik szamárvezető nélkül nehezebben állnának neki a gyerekeikkel ilyesminek. A cirkuszi artista, a cicacsalád és a papírváros a legnagyobb kedvenceim, utóbbiból több verzió is létezik, pl. Sydney, Párizs, amelyek nem mellesleg ingyenesen nyomtathatók is. Mostantól egy egész várost is becsomagolhat a gyerek, ha útra kelünk, nem fog sok helyet foglalni.

[caption id="attachment_3855" align="aligncenter" width="600"]idotetrisz_papairvaros Letölthető papírváros (forrás: madebyjoel)[/caption]

Nyomtatható cicacsalád - két változat létezik: Hannukah-verzió és karácsonyos
Nyomtathatóság ide vagy oda, én azért mindig próbálkozom valamit fabrikálni is. A mostani állatkák és a fák elkészítéséhez kartonpapírra, festékre volt szükség, de az öntapadó tapétát is bevetettem ismét (a vadásztacskót és az egyik fát díszítettem ezzel). Érdemes vékonyabb, könnyebben vágható kartont választani, nálam most a laptopom hajdani doboza esett áldozatul. Először egy vékony fehér papírból sablonokat készítettem, hogy egyszerűbb legyen a kartonnal dolgozni, utána álltam neki kivágni, ehhez sniccert használtam.

idotetrisz_papirallatkak2 idotetrisz_papirallatkak1

A "lábrészeknél" a vágások tetején érdemes mindkét helyen apró bemetszést ejteni, így könnyebben össze lehet illeszteni. Így néznek ki összeillesztés után, festés előtt.

idotetrisz_papirallatkak3

és festés után...
idotetrisz_papirallatkak5
Témába vágó posztok: Tapintós párkereső Letölthető mesekönyv Játszd el a mesét!

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr218802640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása