ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Tojásfestés zsírkrétával

2013. március 22. - időtetrisz

Bolti tojásfesték nélkül is kaphatunk élénk színeket és még egy kis takarítani való sem marad utána. Hogyan fog a zsírkréta a tojásra? Úgy, ha a tojást kicsit előmelegítjük. A meleg tojásokkal érintkezve olvad, egyszerűen, komolyabb nyomáskifejtés nélkül rajzolhatunk a felületre. Ez esetben tehát a tojáskifújást el kell felejtenünk, a tojásokat főzni kell, cserébe viszont szép élénk színeket kapunk. Rajztudás híján minimál díszítésre törekedtünk, de bonyolultabb alakzatok is kivitelezhetők a módszerrel.

Tehát először meg kell főznünk a tojásokat. Míg a víz lobog, előkészíthetjük a zsírkrétát és egy tojástartót, ami azért kell, hogy a vízből kivett forró tojásokat biztonságosan le tudjuk fektetni a nagy művelethez. Nem kell hozzáérni csak amikor megforgatjuk, egy kis szülői segítséggel a nagyobb gyerekek is bevonhatók.
A kréta tényleg szinte olvad közben, a természetes tojásfestékkel ellentétben élénk színeket kapunk.
Amíg a tojás teljesen ki nem hűlt kicsit fog a festék, de utána egyenletesen megszárad, bátran lehet fogdosni. Egy-egy tojásra nagyjából tíz percünk van, ennyi idő alatt érdemes végezni, később már nem fog olyan szépen a kréta.
Márványos, pöttyös, sima, csíkos
Hát ennyi. Kipróbálod?

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr278802876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anonymous 2013.03.27. 09:18:33

Sziasztok!Ez nagyon klassz! Utána meg lehet enni a főtt tojást, nem megy át a héjon a zsírkréta? Üdv Ilka
süti beállítások módosítása