ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Hurrá, kilyukadt! - strandlabdából zuhanyzósapka, bicikliülés vagy kajafedő

2013. augusztus 26. - időtetrisz

A nyár a végét járja, mostanra leereszt a sok nyaraló és kilyukad a még több műanyag strand-kellék. Meg kellett venni, mert Pistinek és Sárinak is volt a szomszédban és belátható, hogy a nélkül a vacak nélkül - bizony - vacak lett volna a nyár is. Most itt áll halomban és olyan hihetetlen, hogy meg kell válni tőle, nem is megy a dolog és inkább kitaláljuk, hogy csináljunk belőle valamit. Olyan murisak a minták, élénkek a színek, nem lehet, hogy ennyi lett volna az összetartozás, ki lehet hozni belőle még valamit.


Vendégposzt by: Hadnagy Zsóka


Első verzió: Esősapka vagy tusoló-sapka (a táskakészítésről majd jövő héten) 
Ehhez a tökéletes alapanyag a strandlabda. Mérettől függően félbe kell vágni, egyik felét félre lehet tenni táska készítésére, vagy gyárthatunk rögtön kettőt a két félből. 


Választhatjuk a szelepes oldalt, amitől vicces lesz a sapka, de a táska is nagyon extra lesz tőle, ha azon hagyjuk a szelepet. A félbevágott labda szélét kb. 1 cm re visszahajtva beszegjük (vékony tűvel, hogy minél kevésbé sérüljön az anyag). Lemérjük a fej-körméretet, kivágunk megfelelő hosszúságú gumit és belehúzzuk, a végeit összevarrjuk.



Figyelem!

A bevarrást a gumi szélességét figyelembe véve csináld!

Előre nézd meg, nem kell-e kivágni a sapka széléből, nem lesz-e túl nagy, mert akkor menthetetlenül a szemedbe fog csúszni.

Ugyanez a forma kis módosításokkal használható még a következő célokra: bicikliülés-esővédő; maradék kajára fedő helyett; cipők utaztatásához szütyőke; kameravédő esőben stb. 

Te is csinálsz valamit belőle?

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr888803170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása