Virágból nem csak szörpöt lehet készíteni, mutattunk már palacsintát korábban, most a nyers fogyasztás következik, pl. salátán.
Vannak hagyományozódó, érthetetlenül pazarló konyhai szokások, nálunk a blogon fel-felmerül a maradék nélküliség témája, előkerült már a kávézacc, az almahéj, az újhagyma szára, a vöröshagyma-héja is mint soha ki nem dobandó alapanyag, most a reteklevél kerül sorra: finom saláta-alapanyag (arról már már nem is beszélve, hogy sokan ebből is pesztót készítenek, a nem éppen olcsó bazsalikom filléres alternatívája, főleg filléres, ha a piacon elkérjük a rengeteg, korábban letépett levelet - itt találjátok Fűszeres Eszter receptjét). Szóval, a reteklevelet tartsuk meg és készülhet a saláta, alapanyagok:
reteklevél
ibolya
újhagyma
dió
vinaigratte (medvehagymás)