ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Varrás nélkül: mentsük meg a bokalengős gatyákat!

0001. december 05. - időtetrisz

Nyár vége felé, ősz elején rendszerint kezdődik a szembesülés: minden gatya túl rövid a nyáron sok nyúlt gyermekre - talán nektek is ismerős szitu. Nem tudom más hogy van vele, a bokalengés látványa is kicsit zavar, de az még jobban, hogy ha nem szűk szárú a gatyó, akkor bekúszik alá a hideg, szörnyű. Viszont egy olló és egy gumiszalag segitségével mondhatni győztesen kerülhetünk a helyzetből, varrás nélkül, a buggyositással. Fillérekből!

 

Még mindig nem tudok  varrni, ezért fel sem merül, hogy mondjuk meghosszabbitok egy kinőtt nadrágot, tehát nem sok választás akad. A lányom viszont nő, mint a gomba, de többnyire csak hosszában, ezért a nadrágjai derékban sokáig jók, lent meg már kicsit lengedeznek olykor-olykor. Sajnálom a gatyákat is (meg az időt és idegbajt a szinte mindig reménytelen gatyahajszára), ezért kipróbáltam, hogy az aljába egy  gumit fűzök, jól meghúzomés már is kész az új, buggyos aljú nadrág. Talán kevésbé béna látvány, ha ez a buggyos rész ér a boka fölé, a hideg kevésbé tud bekúszni (ezért is érdemes viszonylag szorosra húzni) és akkor talán nem kell azonnal új nadrágot venni. Felnőtt nadrágokra is működik a dolog, bár a nagyobb méreteknél érezhetőbb, hogy a szabás nem pont erre a buggyos aljra lett bekészitve. Alul kicsit letaposott nadrágok ugyanigy megmenthetők, bár kis varrás nem árt, de kézzel is felvarrható a kissé szakadt rész (belülre), ha kicsit rövidebb lett a kelleténél, majd a buggyositás még megmentheti a dolgot. Két méter kalapgumi 4-5 nadrágra biztosan elég és volt vagy 110 Ft. Buggyositásra fel!

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr868802206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása