ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Rukkola.hu - közösségi könyvszerzés

2012. augusztus 14. - időtetrisz

Az ötlet szuper: tedd fel az oldalra megunt könyveid, majd keresgélj olyat, ami tetszik. Rukkola.hu, a könyvcserélde.

 

Tehát egy olyan oldallal van dolgunk, amit teljes egészében a közösség mozgat, ez bizony nagyon divatos ez manapság, egyúttal nagyon zöld is: feleslegessé vált könyveink oda vándorolnak, ahol szükség van rájuk különösebb energia és pénz belefeccölése nélkül.
Legnagyobb örömömre néhány hét alatt megszabadultam 5, számomra felesleges könyvtől és szereztem 3-at, ez egész jó arány. A szabályok folyamatosan változnak, alkalmazkodnak a tapasztalatokhoz, de van néhány állandó is: ahhoz, hogy valaki könyvet tudjon szerezni magának, adnia is kell,  az arány nem egy-egy, főleg, mert vannak a sikerkönyvek, ezek feldobásával több pontot lehet szerezni. Fontos dolog még, hogy az eljuttatásról mindig annak kell gondoskodnia, aki adja a könyvet,  így ha más városban élő versenyző csapja le, akkor várhatóan postán kell majd küldeni, ezzel érdemes számolni (meg azzal is, hogy ha már elküldi az ember, ajánlottan küldje, mert akkor talán nem tűnik el), de ez működik vice versa: ha valamit happolunk és másik városból érkezik, kérhetjük a postázást.

Gyakorlatias részek: mindig minden feladatról, változásról egy nagyon közérthető levél érkezik a rukkola rendszeréből (ha valaki felteszi az áhított könyvet, ha valaki lecsap egy általunk kínáltra, ha valaki jelzi a rukkola rendszerében, megkapta a könyvet stb.). Címek, szerzők és címkék alapján lehet keresni, a könyvadatbázist a moly.hu adja. A design letisztult, áttekinthető, csak ahhoz kell néhány nap, mire minden új fogalom a helyére kerül: happolj, rukkolj, happ-méter stb. Talán egyértelmű is, de külön is jelzik: a könyvek legyenek jó állapotban, tépés, firka nélkül.

Nagyjából ennyi az egész. Ami okozhat némi nehézséget, az a belépés, ami egyelőre a facebook-os  regisztrációval lehetséges, csak és kizárólag így lehet belépni az oldalra. Viszont saját bevallásuk szerint mindennap kínálnak lehetőséget bónuszpontok szerzésére  a facebookos oldalukon, ami azért jó, mert hamarabb meglehet az áhított könyv.

És szerencsére vannak gyerekeknek való könyvek is, ez az egyik könyv, amit happoltam, elég jó a MiMicsoda sorozatból szerezni egyet:

Hajrá!

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr938802354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása