ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

3 féle jókívánságkártya gyerekkel készítve

2012. december 19. - időtetrisz

Nálunk ez a kártya azoknak jár, akiknek nem szoktunk ajándékot adni, de mégis fontosnak tartjuk, hogy biztosítsuk szeretetünkről, netán tiszteletünkről, esetleg arról, hogy jó, hogy van. Szóval a szomszéd néninek, aki mindig megkínál; a dokinak, aki idejében észrevette; a munkatársunknak, akinek a hülye fejét vagyunk kénytelenek naphosszat bámulni; az ovis kishaveroknak és szüleiknek stb. Mézeskalács, házi szappan vagy halformájú pszeudoszappan jár mellé, nekünk meg marad az öröm, hogy az ujjunkkal aranyporban pacsmagolhattunk.


Szóval veszünk egy piros A/4-es lapot, és rányomtatjuk megfelelő beállításokkal két példányban Parti Nagy Lajos überlehetetlenjének (Jaj, cica) valamely részét. Félbevágjuk a papírt, majd kettéhajtjuk, vers belül:


Kívül pedig jöhet a pacsmagolás. Arra kérjük a gyermeket, hogy rajzoljon angyalt ujjal. Lényeg, hogy feje meg szárnya nagyjából legyen. Az arany pigment (Hobby boltokban, művészellátókban kapható) a piroson jól mutat, nagyon nem lehet elrontani. A kész angyalpacnikat én fekete kontúrfilccel még angyalosabbá (felismerhetőbbé) tettem. Végül kislányom poétikus hajlamának köszönhetően felirat is akad: „Ne féljetek, örömet rajzolok nektek”.


Hát ne féljetek.

----------------------------

A következő két verzió hasonlóan kicsikkel készíthető, az egyik színezős, a másik először festős-rajzolós (a húsvéti lapok korábban így készültek), aztán vágós-ragasztós. Mindegyikhez kartonlapok és rajzeszközök szükségesek, valamint olló és az egyikhez ragasztó is.

Ezt a verziót hűséges olvasónk, Ági küldte:

Két gyerekkel, épp a harmadikat várva jól jön egy gyors megoldás, ez most színezős lett. Az ügyes kezű felnőtt vagy nagyobb gyerek megrajzolja az alapot (sablonból is lehet):


Aztán lehet színezni:


Az eredmény látványos és nagyon vidám, amikor ilyen sok szín kerül a fára.

A másik verzió hasonló, kicsit nagyobb szabadságot ad a gyerekeknek illetve nagyon kicsiknél is alkalmazható: csupán annyi a kérés, hogy tetszés szerint fessen/rajzoljon néhány lapra:


Aztán jöhet a formára vágás:


És lehet is ragasztani a kartonlapokra:


Ajándékkísérőnek, képeslapnak is kedves kis darab, egészen korán bevonhatóak a gyerekek, akik így maguk is hozzátesznek a készülődéshez, nem utolsósorban, hangolódni jó dolog.

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr358802670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása