ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

3 + 1 nyomtatható móka hideg napokra

2013. január 09. - időtetrisz

Van az a hideg, amikor hosszú napokra a lakásban ragadunk, amikor már minden otthoni játék unalmas, mi szülők pedig vért izzadunk, hogy valahogy kiimádkozzuk a gyereket a mesefilmek elől, vagy az újra és újra felcsendülő „anyu, unatkozom”-ra valami értelmes dologgal reagáljunk. Ilyenkor tud jól jönni néhány gyorsan letölthető és nyomtatható játékos feladatlap vagy szülőkkel együtt játszható móka.

forrás: http://royalbaloo.com/

A nagyobb ovis és iskola előtt álló gyerkőcök örömmel oldanak meg fejlesztő feladatokat, ha az érdekes és játékos. A RoyalBaloo oldalról letölthető lapocskák épp ilyenek. A tematikus feladatlapok között van dinós, kutyás és téli ihletésű sarkvidéki állatokkal: labirintus, kiegészítés, összekötés, színezés, különbségkeresés, puzzle, sudoku, a nagyobbaknak az írást és számolást előkészítő feladványok vannak a nyomtatható csomagban. Mindháromból többféle nehézségi szint közül lehet választani, így két hasonló korú testvérnek is nyomtathatunk ugyanabból, nem lesz veszekedés. A feladatok angol nyelvűek, de ez egyáltalán nem zavaró, mert csak az iskola-előkészítő csomagban van néhány nyelvi feladat (de ezek is magyaríthatóak egy kis szülői beavatkozással).



Utoljára pedig álljon itt egy igazi jó ötlet. A szülők is bevonhatók a toddlerapproved.com-ról letölthető (innen) interaktív társasjátékába. A lényeg, hogy egy kitörni készülő vulkántól el kell jutni a biztonságos otthonig. A játékhoz ezúttal nem egy asztalt kell körbeülni, hanem kinyomtatott lapokat ösvényszerűen felragasztani a lakás padlójára, dobni a kinyomtatható és összeragasztható óriáskockával, valamint lapról lapra megoldani a feladatokat (például mutasd be a kedvenc ételed, játékod, énekeld el a kedvenc dalod), és lépegetni egészen a célig. Érdemes több példányt is nyomtatni, hogy minél hosszabb legyen a játék. És persze kötelező bevonni az egész családot!

Témába vágó posztok még
Játék hangokkal
Sétasiettető kártyák
Ismered a lakásod?

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr508802714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mimimo 2013.01.09. 12:43:01

köszi puszedli, ez tutijó!

puszedli 2013.01.10. 22:29:41

majd mondd el, milyen volt :)
süti beállítások módosítása