ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Hordozható rajztábla

2013. január 21. - időtetrisz

A hordozható rajztábla két ötlet nászából ered: a felismerésből, miszerint a műbőr kitűnő rajzfelület; és a ceruzatekercs designjából.

Szóval a tekercs pontosan ugyanúgy néz ki, mint egy waldorfos krétatartó. Ám, ha kinyitod, odabent egy rajztábla várja, hogy telefirkáld vagy éppen játéktáblának használd:
No, és mivel vélhetőleg a tekercs útközben (vonaton, váróteremben stb.) lép akcióba, a krétán és a szivacson jó, ha egy-egy póráz is akad:
És akkor a technikai részletek: végy egy kb 25x 30 cm.es műbőrt, qmin előzőleg kipróbáltad, hogy fog a kréta. Ha a műbőr nagyon gyűrött, óvatosan, alcson hőfokon vasalj rajta egyet. (Előzőleg hőpróba javasolt!) Aztán végy egy valamivel nagyobbacska anyagot, akkorát, hogy ha ráteszed a műbőrt, akkor szépen vissza lehessen hajtani. Szegd el az anyagot, majd varrd rá tűzés után a műbőrre. Az alap készen is van.
Most végy egy szalagot: szüksége lesz egy akkorára, amely a föltekert táblát körbeéri; és két akkorára, amely a tábla sarkából elér egy kis ráhagyással az ellenkező sarokig.
Az első két végére varrj tépőzárat a megfelelő helyre, majd az egészet rögzítsd a táblához. A két hosszabb szalag végére tépőzárral rögzítsd a krétát illetve a szivacsot, majd varrd a másik végüket a sarokba, ahova esetleg egy gumit is varrhatsz, hogy ne lifegjenek, amikor nincs rájuk szükség:
Készen vagy!
A rögzítések persze máshogy is megoldhatók: a szivacs pl. gumival valamelyik sarokban, illetve a tekercs egésze masnival is összekötözhető.

Témába vág: Krétával műbőrre: egy szőnyegnyi rajzfelület a szobában Ceruzatekercs

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr498802768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása