ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

3 időnyerő móka egyéves formáknak

2013. január 25. - időtetrisz

Nem tudom, más hogy van vele, de nekem kínszenvedés néha, mivel is foglaljam le a másfél éves kisfiamat amikor a hideg miatt nem tudunk kimenni és már egyik játékával sem akar játszani...közben nekem mosogatni, főzni kellene. Az ilyen félórákra különösen jól tud jönni egy szilikon muffinforma, kartondoboz vagy néhány WC-papír guriga. Megmutatom, miért.



A kartondoboz projekt
Ehhez a mókához nincs szükség másra csak egy nagy méretű kartondobozra, egy régi monitor doboza éppen megteszi. A gondosan elrejtett és néha-néha előkapott doboz csodálatos félórákat ad a szülőknek. Ilyenkor lehet szusszanni, mosogatni, ebédet odatenni vagy ami éppen adódik és egy "mindenlébenkanál" gyerkőc mellett nehezen megoldható. Bár az objektum leginkább alagútként használható, mi egy ajtót is vágtunk rá oldalra és néhány lyukat felülre.

Az ajtón be lehet mászni, a lyukakon ki lehet nyúlni, de még jobb, ha beletűrünk egy-egy tetra pelenkát vagy harisnyát, ami plusz mókát jelent: piszkálásra, húzogatásra, bújócskára csábítanak. Amikor ez az egész unalmassá válik (nagyjából a 15. perctől), akkor sem kell megijedni, jó néhány percet rejt még magában a projekt. A dobozt ugyanis lehet még tologatni, összecsukni, újra és újra kihajtani. Nálunk ez ismét legalább negyed órás izgalmat jelent. Játék után érdemes ismét eldugni, hogy legközelebb is újdonság lehessen!



Formák és színek
Egy szilikon (vagy nem szilikon) muffinforma, vagy bármi más, aminek kis rekeszei vannak és pakolni lehet bele, pl. tojástartó. Néhány érdekesebb formájú konyhai alapanyag. Egy kíváncsi gyerkőc. Más hozzávaló nem is kell ehhez a mókához. Fontos, hogy olyan dolgokat adjunk neki, amit nem tud lenyelni, félrenyelni.

A kisfiam már nem vesz mindent a szájába, ezért a tészta, szárított paradicsom mellett pucolatlan mogyoróval, babbal is próbálkoztunk. A feladat a válogatás, pakolgatás, de ha ez még nem megy, az érdekes formák, anyagok felfedezése (szétdobálása) is leköti a kicsiket pár hosszú percre.


Konyhai bedobálós
Tökéletes időnyerő főzéshez vagy mosogatáshoz. A WC-papír gurigákat (vagy bármilyen más gurigákat) celluxszal felragasztjuk a konyhaszekrény ajtajára, majd előrántunk néhány kupakot, kisebb kavicsot, bármit, ami belefér és a kezébe nyomjuk. A feladat a bedobálás. Amikor unalmassá válik a játék, külön öröm lehet (nálunk az volt) egyenként lefejteni a ragasztócsíkot, majd diadalmasan anyának adogatni a zsákmányt.



Témába vágó posztok:
3 + 1 nyomtatható móka
Ejtőernyős játék
Téli kavicsfestés

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr68802756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása