ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Krémes testápoló 3 alapanyagból

2013. február 12. - időtetrisz

H. barátnőm megkért, készítsek neki egy krémet egyre gömbölyödő hasának ápolására. Korábban már kutyultam stria elleni krémet, de most nem volt itthon minden hozzávaló, ezért változtatnom kellett a recepten. A végeredmény egy finom, ápoló és könnyen kenhető krém lett, arcra is bátran ajánlom.

Az elkészítéséhez mindössze 3 alapanyagra lesz szükség: sheavajra, méhviaszra és sárgabarackmag olajra. Utóbbi olívaolajjal, mandulaolajjal is helyettesíthető, ha éppen nincs otthon.
A hozzávalók
A méhviasz 35 fok környékén adja be a derekát, kezd olvadozni, ezért ezt gőz felett kell kicsit melegíteni. Amikor teljesen folyékony, lekapcsoljuk a gázt és beletesszük a sheavajat, majd amikor az is nagyjából elolvadt, mehet hozzá a folyékony olaj is. Most nem tömbtestápolót készítünk, érdemes állandó kevergetéssel segíteni az alapanyagoknak: így lesz igazán krémesen homogén az egyveleg.
Az arányok
egy púpos evőkanál méhviasz
2 evőkanál sheavaj
70 gr sárgabarackmag olaj
Már majdnem készre olvadt a méhviasz
Szépen összeálltak az alapanyagok
Nincs benne tartósítószer, ezért ajánlatos a hűtőben tárolni, bár úgysem tart túl soká. A fenti mennyiségből körülbelül 100 ml készíthető, ez pont az a mennyiség, ami gondos kenegetés mellett simán elfogy, mielőtt esetleg megavasodhatna benne az olaj. Ha ajándéknak szánod, olyan olajat (pl. avokádó, barackmag, kókusz, mandula, olíva, stb.) használj hozzá, ami nem avasodik hamar, a sheavaj és a méhviasz miatt nem kell aggódnod, ha nemrégiben vásároltad, ezek hosszabban megőrzik a minőségüket.
Témában még

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr488802796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anonymous 2013.02.14. 20:13:16

A méhviasz nem 35 fok környékén, hanem 62-64 Celsius-fokon olvad

puszedli 2013.02.17. 15:10:23

Kedves Névtelen! A csomagoláson azt írták, 35 fokon kezd olvadni.
süti beállítások módosítása