ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Mesekavics-játék a Föld Napja alkalmából

2013. április 22. - időtetrisz

Korábban már találkozhattatok az Időtetriszen a Mesekaviccsal, most újra együtt játszunk abból abból az alkalomból, hogy ma van a Föld Napja. A nyeremény nem más, mint egy fa: nem igazi, nem virtuális, hanem a Mesekavicsokhoz tartozó újdonság. Részletek lentebb, játsszatok velünk!



Fogadjátok szeretettel a Mesekavics alkotójának gondolatait:

Ha ez még nem derült volna ki, a Mesekavics egyik alapgondolata, hogy tiszteljük a Föld bolygót minden élőlényével együtt. Legalább ezen a napon gondolkodjunk el együttt ezen és TEGYÜNK is valamit. Nem kell okvetlenül fához kötözni magunkat, elég, ha elültetünk egy palántát.

Íme néhány ötlet, hogyan ünnepeljük azt, hogy egy ilyen izgalmas, sokszínű, de védelemre szoruló helyen élhetünk:

1. Ültessünk növényt! Akár a balkonon nevelünk paradicsompalántát virágládában, akár a kertbe ültetünk egy facsemetét, vagy az utcánkban a zöld foltra szórunk virágmagokat, minden növény oxigént termel, és ezzel hozzájárul a levegő tisztításához. Gondozni se felejtsük el őket! Ha betondzsungelben élünk, menjünk el egy közösségi kertbe, fantasztikus élmény közösen kertészkedni a város közepén.

2. Vigyük el biciklizni a gyerekeket! Én például nem tekerek a városban, de a Dunaparton boldogan, és nem csak kavicsgyűjtés céljából, hanem mert megvan a magunk külön beszélgetős helye a lányommal.

3. Csatlakozzunk egy zöld szervezethez! Ízlés szerint választhatunk a békésebb vagy a radikálisabb vonalat képviselők között, a hazai és a nemzetközi spektrumból egyaránt.

4. Fogadjunk örökbe egy állatot! Persze ha nincs lehetőségünk menhelyről hazavinni kutyát, bofogadni kóbor cicát, legalább virtuálisan tegyük meg. A hazai állatkertek szinte mindegyike kínál örökbe fogadási lehetőséget.

5. Gyűjtsük szelektíven a szemetet! Ha eddig még nem tettük meg, most elkezdhetjük. 

A Mesekavics Pöttyös bálnái nem csak azért vigyorognak, mert sikerül túljárniuk a bálnavadászok eszén, hanem mert él bennük a remény, hogy időben kapcsolunk. Nem csak a gyerekekhez szólnak a kavicslények, hanem a szülőkhöz is. Szóval, vigyázzunk a Földünkre, amennyire csak tudunk.

----

A Föld Napja alkalmából most egy fát nyerhettek, amin egy madár csücsül: a fa rajzolt és matrica formájában mágneses felületre ragasztható, hogy a mágneses kavicsmadár is jól érezze magát rajta. Ime, a pandalafa:




És a szerencsés nyertes választhat, hogy egy baglyot:


vagy egy papagájt kér-e hozzá:


A játékban való részvételhez annyi szükséges, hogy lájkoljátok a Mesekavics fb-oldalát és itt a blogon kommentben írtok valamit arról, hogy Ti mit tesztek a Földért.

A játék ma, április 22-én indul és 25-én éjfélkor ér véget, sorsolás 26-án!

MEGJEGYZÉS: A nyeremény, amennyiben 1 héten belül a nyertes nem jelentkezik érte, újrasorsolásra kerül. A nyeremény eljutásáról a nyertesnek személyesen, közvetítőn keresztül vagy postázás formájában kell gondoskodnia, ebben szívesen segítünk, ahogy csak tudunk. És figyeljetek: a névtelenül kommentelők jelentkezése sajnos érvénytelen, kérjük valamilyen azonosítót adjatok meg a hozzászólásban!

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr728802968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

infomoly 2013.04.22. 13:50:38

Leszoktam az alufólia használatáról sütéshez és folyamatban van egy szelektív tároló készítése és így lesz hely a zöld hulladéknak is, ami megy majd a barna kukába. Mivel a társasházunkban nincs igény komposztálóra :-(. Aztán van még két másik tervem is, csak még a kivitelezés várat magára. Ja, és mindezt megosztom azokkal, akik kíváncsiak rá. ;-)

Timiapácban 2013.04.22. 16:44:01

Szelektíven gyűjtöm a szemetet, a használt háztartási olajat elviszem a kútra, hulladékból készítek játékokat a gyerkőcöknek. Mosószódával, szódabikarbónával, ecettel és citrommal takarítok és környezetbarát szerekkel intézem a mosást, mosogatást is.

Balázs Barbi 2013.04.22. 18:07:14

Nincs kocsink:)

reku 2013.04.22. 19:45:26

A fiaim ma takarítottak a tömbház előtti játszótéren: összeszdték és a közeli kukába dobták a szétszórt csokis (és egyéb) csomagolópapírokat.

kojudi 2013.04.22. 20:30:09

Az óvodásaimmal sokszor készítünk hulladékból játékokat.

jvera 2013.04.22. 21:04:41

Ecet és szódabikarbóna a két jó barátom a háztartásban. Mosható pelenkát (modern verziót és tetra-hajtogatósat felváltva, ezúttal is ezer köszi a hajtogatós bejegyzésért) is használok az eldobható mellett. Használt olajat külön tárolom, igyekszem szelektíven gyűjteni a szemetet. Van autónk, de ha tehetjük inkább sétálunk, biciklizünk.

Bettina 2013.04.23. 17:27:57

Szelektív szemét gyűjtés alap, környezetbarát háztartási szerekre váltottunk, a testápoló/sampon kiváltása van most soron.Mosható pelenkát használunk négy és fél éve (most már a második gyereknél). Keveset autózunk, amikor szükséges, akkor is törekszünk arra, hogy tele legyen az autó.

gabus1217_8 2013.04.24. 13:23:05

Nem dobom el a szemetet az utcán, nincs kocsim, busszal, villamossal vagy bicajjal járok mindenhova. Itthon szelektíven gyűjtjük a szemetet, minden berendezést, villanyt lekapcsolunk, ha nem használjuk, nem folyatjuk feleslegesen a vizet.

szijusz 2013.04.24. 20:51:20

Sziasztok!Csatlakozom az előttem szólókhoz: nincs kocsink, mosódióval, mosószódával mosunk, szelektíven gyűjtjük a szemetet, nem eszem húst, igyekszünk helyi termékeket vásárolni és kevés új dolgot venni. Meg még kertészkedünk a Millenáris lecsós-kertjében, hogy házi sóskát, rukkolást, salátát, paradicsomot együnk!
süti beállítások módosítása