ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Kimenő - budapesti családi programok (szeptember 14.-15.)

2013. szeptember 12. - időtetrisz

Hétvége, hurrá! Menjetek a szabadba, amíg süt a nap! Több szabadtéri programot is összeszedtünk, persze bentről is lehet figyelni, hogyan viselkedik a fény, pl. a Ludwigban elég izgalmas lesz a Családi délelőtt. Mulassatok jól!

camera obscura (kép innen)



SZOMBAT


Füvészkert, 10h, 11h:
Szamóca kiskertész tanoda
A Szamóca célja, hogy az egészen fiatalokat is megismertesse a kertészkedés minden velejárójával, akár addig a szintig, hogy nevelgessenek a nagyvárosban is saját növényeket. A foglalkozás egyórás, most a magokról lesz szó. Belépő: 1500 Ft/gyerek, a kísérőknek Füvészkertes kísérőjegy szükséges. Előzetes jelentkezés szükséges, kapcsolat itt.

Ludwig Múzeum, 10.30:
Családi Délelőtt - Cipődobozból fényképezőgép?
Ó igen, camera obscura sk! Nem biztos, hogy csak a gyerekeknek szórakoztató, manapság minden kütyü tud fényképezni, ezért mindenkinél van fényképező, itt most szépen meg lehet érteni a fény útját, a fényérzékeny anyagot és a végén az előhívást is tanulmányozhatjátok a sötétkamrában.
Belépő: 600 Ft/fő.

Piréz Gyermekműhely, 10h:
Nagy Piréz Sportválasztó
A Piréz Gyermekműhely számos foglalkozást tart gyermekek részére, nem kevés sport óra is van, ezen a napon izelítőt kaphatunk. Ráadásul ingyenes. 3-12 éves gyerekeket várnak.


VASÁRNAP

Puskin Mozi, 10h:
Kipp-Kopp a fűben a Nefelejcs Bábszínház előadásában, 3-5 éveseknek ajánlják főleg. Belépő: 1200 Ft.

Fővárosi Állat- és Növénykert (szombaton is!)
Vidám Doboz Napok
Immár hagyományosan megrendezett program vagy inkább figyelemfelkeltő akció, ami némi kedvezményt is ad: a 14 éven aluliak 10 db üres, literes kartondoboz ellenében 600 Ft-os belépőt válthatnak (egyébként 1800 Ft). Szép ötlet, fontos, hogy a kicsik is megszokják: nem szemét az üres italosdoboz. További jegyárak itt.

Magyar Természetudományi Múzeum, 10h:
Dinokert 
Életnagyságú dinoszaurusz-szobrok a kertben, rajongóknak kötelező. Belépő: felnőtteknek 400 Ft, gyerekeknek 300 Ft.

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr498803222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ági 2013.09.12. 21:51:03

+1 szombatra: http://www.sportagvalaszto.hu/Tényleg mindenféle sportot kipróbálhat az ember (gyereke), olyanokat is, amikkel amúgy sosem találkozna.
süti beállítások módosítása