ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Jógakártya gyerekeknek

2013. október 21. - időtetrisz

Elég kritikus vagyok a vásárolható játékok terén, de a nyáron beleakadtam egy hibátlan dologba: jógakártya gyerekeknek. Akárhány gyerekkel, akárhol, akármelyik szabály szerint játszottuk eddig, működött. Esti közös játéknak, reggeli ébresztőnek, csakúgy.

 

Jakab Adrienn Jógakártyája, Albena Petrova illusztrációival
 


Sokféleképpen játsszuk, de a keret (a rituálé) állandó. Körben ülünk, török ülésben vagy lótuszban, a térdünk összeér, és három *om*-mal Jógaországba röpítjük magunkat. Ahol kezdődnek a csodák. A játék végén mindig ugyanezzel a technikával hazaröpülünk. Megérkezés és távozás között sok dolog történhet Jógaországban.

 

Este olykor ászanák nélkül csak levezetésként a napot összegezzük: kinek mi volt a legfontosabb, kivel mi történt. Ehhez vagy választok egy drámajátékot vagy csak beszélgetve, halk zenével a háttérben (ha nagyon összeszedett vagyok, még gyertya és füstölő is kerül ilyenkor).

 

Máskor jógázunk a kártyákkal. Például kirakjuk őket lefelé fordítva, és memóriakártyaként párt keresünk (addig játszunk, amíg mindenki nem talál legalább egy párt), a párokból pedig sorozatokat állítunk össze, és együtt végigcsináljuk néhányszor.

 

 

Megint máskor mesélünk velük. Mindenki választ egy kártyát, maga mellé rakja felfelé fordítva, én körbenézek, és minden kártyán látható elemet beleszövök szépen sorban a mesémbe. Ha valakinek a kártyáját említem, a tulajdonos megmutatja a pózt a többieknek, és mindenki a képen láthtaó bölcsővé, palacsintává, cicává vagy tevévé válik. Könnyű improvizálni, sokszor a gyerekek is segítenek.

 
Jakab Adrienn jógakártyája Albena Petrova illusztrációval
 

A kártyapakliban van 6 szuper játékajánlás, de persze a variációk száma végtelen. Jakab Adrienn jógaoktató, a kártya kitalálója nem is áll meg ennél a paklinál: azt mondja, készül az újabb csomag újabb 20 ászanával, újabb játékötletekkel. Sőt, egy jógás társasjátékban is töri a fejét. Én a magam részéről az utóbbit várom, addig is vadászom ezt a paklit -- ajándékba jó lehet játékoskedvű jógázó családoknak (2500 Ft). A kártya jógastúdiókban kapható illetve rendelhető az Amasole joga oldalán található infók szerint.

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr228803268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása