ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Kik írják az időtetriszt? blagger, mimimo, puszedli, sugarcandy

2014. március 11. - időtetrisz

FaceNagy„Cseppet sem hiszek a véletlenben,  abban viszont annál inkább, hogy a dolgoknak eljöhet az ideje, amikor megfelelő energiák robbannak hozzá.

 Az úgy volt, hogy pont blaggerrel cseverésztünk, hogy mennyi kis praktikus ötletünk van, valahogyan meg kéne osztani. De, mondom, egyedül nem írnék blogot, pedig már a neve is megvan: Időtetrisz. Na akkor jött az ő elsöprő lendülete: azonnal írjunk együtt blogot! Másnap puszedli írt: figyi már, nem írunk együtt egy blogot? Egyedül nem menne, de együtt tudnánk vinni. Itt már csak csendben mosolyogtam. Aztán blagger jelezte, hogy mimimot is muszáj lesz rádumálni a dologra. Rádumálta.

Ez volt 2012 májusában, azóta együtt tetriszezünk, most már veletek is.”  (sugarcandy)

Kik írják az időtetriszt?

idotetrisz1blaggerblagger (móka, drámajáték, tárgy)

Blagger vagyok. Ha valami eszembe jut, megcsinálom. Azonnal. Mióta a blog van, sajnos még több dolog jut eszembe, és még inkább megcsinálom. Azonnal. Felfúrom a nagymamám teáscsészéjét a falra, átkárpitozom Teri néni fotelét, alakváltoztatós bábot tervezek, játékokat írok receptre. Közben jól érzem magam, a család jót mulat, a háztartásunk zöldül. A gyerekek csak azt utálják, hogy mozdulatlanul kell pózolniuk időnként  a legizgalmasabb csontváz-kirakózás vagy éppen a „jó éjszakát!”-játék közepén. De ennyi elviselhetetlenkedés egy anyától belefér.

 

idotetrisz3sugarcandysugarcandy (gyerekmóka, ajánlók, kimenő)

A gyerekszórakoztatás az internetnek (is) hála kimeríthetetlen. Kincseket keresgélni ebben a végtelennek tűnő infótengerben remek móka: szuper kipróbálni és aztán megosztani, hátha másnak is kincset ér. Jótékony hozadéka az egésznek, hogy idővel jönnek a saját ötletek is. Kedvelem az egyszerű megoldásokat a hétköznapi dolgokban, legyen szó kajáról, ruhajavításról, játékkészítésről, szórakoztatásról vagy lehetőség szerinti zöld életről.  A tudatosságot ezekben egyfajta erőnek érzem: a sokadik megoldás után már nem is kérdés, hogy mindenre van megoldás.

 

03 idotetrisz4mimimomimimo (kaja, tárgyak, recycling)

Úgy alakult, hogy nálunk most a konyha az egyik legjobb játszótér, és a kukabúvárkodás az egyik legbiztatóbb, játékkal vagy barkácsolással végződő kezdet. Szeretem kitalálni, hogy mi legyen az ebéd, és örülök, ha nem rendeltetésszerűen lehet használni tárgyakat, anyagokat. Ha nem ezt csinálnám, akkor országról országra utaznék, ruhákat meg tárgyakat terveznék, és recepteket rajzolnék. Azt bírom az időtetriszben, hogy el tudja ültetni a bogarat a füledbe, miszerint mindenre lehet saját, frappáns házi megoldásod, és ehhez konkrét eszközöket, ötleteket is ad a kezedbe.

 

idotetrisz2puszedlipuszedli (móka, zöld takarítás, recycling)

Puszedli vagyok, egy jelenleg 2 és fél éves gyerkőc anyukája. Hiszek abban, hogy a gyerekeken keresztül változtathatunk a világon, ezért fontos, hogy ne egy fogyasztáscentrikus, eldobható, instant világ képét közvetítsük a kicsiknek. Tanuljuk, tanítsuk meg, hogyan lehet egy újabb fröccsöntött műanyag izé megvásárlása nélkül játszani, alkossunk együtt a gyerekkel, használjuk a körülöttünk lévő, szemétnek csúfolt alapanyagokat, csináljunk klassz, egészséges kajákat. Zöldtakarítok, játékokat fabrikálok, igyekszem újrahasznosítani, kaját, tárgyat, bármit, és minél több dolgot saját kezűleg megcsinálni.

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr238803510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyvezse@gmail.com 2014.03.11. 18:02:57

Köszönöm, hogy vagytok kifogyhatatlanul.Sok türelmet, egészséget és ötleteket kívánok nektek! Egy Kétbalkéz anya, aki mindig talál vmi érdekeset nálatok

Éva Éder-Kocsis 2014.03.12. 02:27:00

Én is csatlakozom az előttem szólóhoz! Nagyon jó, hogy vagytok :)! S kicsit nekünk is vagytok! Véletlenek szerintem sincsenek, jókor találtam Rátok! További jó ötletelést és vidám napokat!

vikoca 2014.03.14. 06:11:48

Örülünk nektek!
süti beállítások módosítása