ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Fa tároló ingyen

2014. május 21. - időtetrisz

Az otthoni tárgyak tárolását sokszor komoly probléma megoldani: idő-, ötlet-, energia-, pénzhiány is oka lehet, viszont a rendetlenség és a hozzá kapcsolódó idővesztés, frusztráció és idegeskedés átszövi a mindennapokat. Ez itt egy egyszerű megoldás, ami ingyen van.

faladak_piacrol_

2 éve olvastam ezt a posztot az Organikus Kert oldalán, kiskertezős lázban égve ki is próbáltam és jelentem, hogy remekül működik ez a fajta ültetőláda. Ha nem későn ültettem volna szokás szerint és ha a nyaralásunk alatt ezt is locsolja a szomszéd, akkor a 3 szem koktélparadicsom helyett lett volna több kiló is. Egyébként óriási, ahogy az akkor 4 éves lányom sikongatva konstatálta, hogy virágzik a paradicsom, aztán azt is, ahogy megjelent az első zöld bogyó és szép lassan megérett szeptember végére az a néhány szem, nagyjából ezóta imádja a kicsi paradicsomokat. Mindenkinek ajánlom, ha van egy napos, nem túl szennyezett levegős rész az udvaron, folyosón, kertben, közösségi kertben -- a paradicsom nem kér sokat viszont a tudat, hogy a sajátunk, lenyűgöző és a folyamat tényleg el tudja bűvölni a kicsiket. Na de, a ládák.

Szóval az ötletet az Organikus Kert blogon találtam: mindenféle gyümölcsösládákat elkérhetünk a piacon. Főleg, ha ugyanoda jár az ember lánya-fia már évek óta, akkor aztán végképp nem fognak vonakodni az árusok, hogy időnként egyet-egyet ápasszoljanak, de érdemes próbálkozni nagyáruházakban is, amikor látjuk, hogy a gyümölcsöspultnál kazalban áll a sok láda (és a banánosdoboz, minden költözés alapdarabja). Feliratmenteset és két egyformát viszont igazi kihivás szerezni, bár vannak gyönyörű mintájúak is, amiket vétek lefesteni, de kétségkivül nem passzolnak bárhová), ezért kellett valami megoldás az egységesitéshez. Lapult otthon egy doboz táblafesték, hát kipróbáltam.

falada_festes_

Táblafestéket hobbiboltban a legkönnyebb szerezni, sajnos viszonylag drága mulatság: ez a kis doboz 1500 Ft volt, igaz, a három ládára elég volt a harmada. Öröm az ürömben, hogy bőven elég egyszer átkenni a ládát (mindenképp pucoljuk le festés előtt!), fedi a már festett-nyomott részeket is. Persze a ládák egységesitésére számos olcsóbb lehetőség van: csiszolás, egyéb festék, decoupage, textillel bevonás, dekortapasz stb.

falada_festes_02_

A szabad levegőn egy óra alatt megszáradnak, persze nem árt, ha száraz idő van és legalább 20 fok odakint.

falada_tablafestek_kesz

Hogy mire lehet ezeket a dobozokat használni, arról hamarosan újabb poszt következik. Ti mire használnátok?

Korábbi posztjaink rendszerezés témában itt listázódnak

rendszerezes

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr918803616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

puszedli 2014.05.26. 07:57:00

Én szoktam ilyet használni, még játéktárolónak is :) csak eddig nem zarándokoltam el a festékboltba. De így tényleg sokkal jobban néz ki.:D
süti beállítások módosítása