ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Papírkorongból memóriajáték

2014. augusztus 20. - időtetrisz

Még nyár elején kérdeztük, hogy ti mit csinálnátok, ha nyernétek egy adag papírkorongot a Kreartontól. Kaptunk néhány jó ötletet tőletek, íme, megvalósítottuk az egyiket:

Méghozzá az arc-memóriát. A korongok egyik oldalának egyformára kell sikerülni. Így a különböző színű filcekből választottunk, és mindenki a saját színét és mintáját (egyszerű mintákkal dolgoztunk: pöttyök, vonalak) rajzolta fel a korongra. Nagyon élvezik a gyerekek a közös munkát, ráadásul külön élmény csapatban dolgozni.

A másik oldalon mehetnek a teljesen egyedi megvalósítások. Mi egy családot képzeltünk el rá: nagymama, nagypapa, anya, apa, gyerekek, még füles kutya is van.
Ha mindez kész, lett egy társasjátékunk, amit a klasszikus memória szerint játsszuk.
És a fantasztikus, hogy ettől még nem vettük el a lehetőséget, hogy a korongokból továbbra is építhetünk bármit. A gyerekek meg is teszik, ha kezükbe akadnak a korongok, máris indulnak a fantázia építmények. És nem tesz nekik rosszat hogy vidám, színes az egész.

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr518803736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása