ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Gesztenyelények kicsit másképp

2014. október 21. - időtetrisz

Gyufaszálak, gesztenyék: ez a két dolog szinte minden gyerekes háztartásban felhalmozódik így ősszel és készülnek a gesztenyehaverok, így vagy úgy. Néha elég csak egy-két más alapanyagot hozzátenni a megszokottakhoz és teljesen más típusú dolgok tudnak születni, pl. vadgesztenyéből. Most néhány ilyen kissé más gesztenyefigura következik.

gesztenyeholgyek

 

Múlt héten sikerült megfejteni, hogy a legegyszerűbb gesztenyét fúrni, most készülhetnek vadgesztenyéből a lények.

 

Gyurma, makk-kalapok és máris alakulhatnak ezek az állatkák is. A kép innen való.

gesztenyehaverok

 

 

Ezekhez a gesztenyekígyókhoz kicsit kötni (horgolni?) is kell majd, de hátha akad egy vállalkozó szellemű, ráérő nagyi, barát, szülő, tesó és lelkesen nekilát segíteni. A kép innen való.

 

gesztenyekukacok

 

Ezek a vadgesztenyéből készült kis hölgyek egyszerűen bűbájosak. Ilyen gyöngyös filcgolyót (vagy nemezgolyót) általában a hobbiboltokban lehet beszerezni 30-40 Ft/db-os áron, zizegős szemet szintén (meglepően sokféle kapható). A kép innen való.

gesztenyeholgyek

 

 

S hogy ne fázzanak közelgő hidegben sem majd a kis lények, lehet nekik gyűszűnyi sapkát, parányi sálat kötni (vagy vágni bármilyen textilből), egy karakteres rajzolt szem is jól jön és máris tündéri babáink lesznek. A kép innen való.

gesztenyemanok

 

Nálunk is volt már sokféle gesztenyés móka, itt találod őket listázva. Ti miféléket szoktatok alkotni? Szívesen teszünk fel képeket, ha küldtök!

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr418803802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása