Egészen mutatós és egészséges csipsz ez, ideális snack Halloween alkalmából – persze bármikor, bármilyen alakúra vágható. Ez most a töklámpásra (az a bizonyos Jack-O-Lantern) hajazó forma, anyag- és színhasonlóság miatt érdekes főleg. Nálunk ugyan nincs komolyan kialakult hagyománya (még?) a jelmezes trick-or-treat-elésnek, de ez biztosan izgalmasabb „édesség” a brutális mennyiségű cukrok és csokikák közt ott, ahol zsákszámra gyűjtik a kicsik a finomságokat, mindenesetre töklámpás készítés után ezt is hamar összedobhatjuk, mert jó poénnak tűnik.
A recept a Babble Family Kitchen blogjáról való (tele eseményekhez igazított receptekkel és van egy klassz vonal, miszerint a kajával igenis lehet játszani vagy legalábbis lehet olyan kajákat készíteni, amik igazán játékosak). Kell hozzá egy-két óriási édeskrumpli (csalóka a neve, mert valójában nem krumpli), kókuszolaj, fahéj és az eredeti receptben még hagymapor és cayenne is volt, na ezeket kihagytam, félvén attól, hogy nem fogja megenni egyik gyerekem sem. Fűszerek nélkül is jó, simán sóval is, kinek hogy. Az olaj segít ragasztani a fűszereket.
Pucolás után egy V alakú vágást ejtsünk a krumplin, majd lehet szeletelni.
Ha ez kész, jöhetnek a fejek, kb. az ötödik vágása után már egész belejön az ember a karakterizálásba, könnyű a baglyok felé elhajlani egyébként.
A kész fejeket bezacskózva a legegyszerűbb az olajos fűszerekkel keverni, valahogy így:
Ha ez is kész, mehet a sütőbe, kb. 200 fokon nagyjából 20 perc alatt sül meg.
Frissen a legjobb, édeskés, ropogós. Nem árt nagyon figyelni sütés közben, könnyen odaég.