ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Figurák tojástartóból: a telhetetlen hernyócska

2012. október 30. - időtetrisz

A különleges technikával készített gyermekkönyveiről méltán híres Eric Carle figurájáról van szó, nálunk rongyosra lett forgatva a könyv, a kislányom korábban hónapokig rendületlenül piszkálta benne a hernyócska útját, nézegette és számlálta a gyümölcsöket, lehetett vele beszélgetni a hernyó átalakulásáról, a pillangókról és persze a kajákról. Örömmel ugrott neki a már 5 éves lányom mert még mindig kedves neki a figura és ez a rajzvilág is, hiába kerül már ritkábban elő a könyv.



A hernyók egy 15 darabos tartóból készültek, nem igényel különösebb előkészületet az ügy, kivéve a kis csápokat, sajnos nem volt itthon ez a zseníliával bevont fémszál, mint ami azokon a hernyókon látható ami alapján készültek ezek. Ezt szívószálakkal helyettesítettük, belülre került a hajlítható rész és nem csúszik ki szerencsére.



Sima vízfesték szépen megfogja a papirt, viszont könnyen átázik, főleg az ecsethasználatot még tanuló kicsiknél kell odafigyelni, hogy ne szakadjon az átázott papír. A szemeknek érdemes helyet hagyni ugyanemiatt, hogy ne kelljen várni a száradásra.



Naná, hogy készült nagyon színes is, az nem lehet, hogy csak másoljunk. Most kimaradt, de legközelebb elkészítjük a kajákat is, ne éhezzen sokáig a sok kis hernyócska.


A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr48802512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása