ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Letölthető, nyomtatható húsvéti tojástartó és tojásos/édességeskosár

2013. március 12. - időtetrisz

Locsolóknak, magunk -- és főleg a kicsik -- szórakoztatására jó kis időtöltés a tojás festése-dekorálása és aztán az is jó érzés, ha egy szép tárolóba kerülhetnek. Ha erre a célra nincs éppen kéznél néhány fonott kosár (akár sk, papírból készült doboz), akkor se csüggedjünk: az internet tele van letölthető jóságokkal, pl. tojástartókkal és kosarakkal. Most ezekből szemezgetünk: akad egy tojás tartására tervezett kis papírszalag és néhány olyan típusú kosár/doboz is, amikbe a kicsi, ehető édességek kerülhetnek.

Letölthető, nyomtatható tojástartók és kosarak Húsvétra

Letölthető, nyomtatható tojástartók


Nyuszi, virág, bagoly, kismadár
Kedves kis figurák pöttyös szalagra ültetve, semmi különös, de helyesek.
Letölthető: Life without Novocaine




T-Rex Expresszes
A Minimaxról ismert -- meglepően információdús és nézhető -- dinós sorozat figurái (ha minden igaz, Pici és Pajti) láthatók az egy tojást tartani tudó papírcsíkon. Sz00ínezhető. Dinómánoknak, dinóbarát locsolókat váróknak kötelező.
Letölthető: The Mommy Insider, eredetileg a PBS oldaláról való (és engedélyével használható).
T-Rex Expressz szereplős tojástartó (forrás: The Mummy Insider)

Nyúl-álarcos
Kacagó állatkák nyulas álarcban, vidám mintákkal.
Letölthető: Creative Mamma

Nagyokat nevető állatos és tojásos tojástartók (forrás: Creative Mamma)


Manócskás
Szokatlan húsvéti motívum, de kedvesek, szerethetőek ezek a  manófejek.
Letölthető: favecrafts

Manófejes tojástartók (forrás: favecrafts

Többféle tojástartó
Kismadár, szép betűk, címke -- letisztultabb vonal az eddigiekhez képest.
Letölthető: Creating Keepsakes
Többféle tojástartó (forrás: Creating Keepsakes)


Letölthető, nyomtatható kosarak

A legegyszerűbb
Ennél gyorsabban összerakható kosarat/dobozkát nehéz lenne találni: két hosszú papírcsík, a végén lyukakkal, keresztben egymásra helyezve össze kell ragasztani ahol érintkeznek, felhajtani a csíkokat, majd a lyukakon egy szalagot átfűzve és megkötve kész is a doboz. Nem egészen húsvétra tervezték, de jól használható a kis tojásokhoz. A chickabug oldaláról való.

Pofonegyszerű kosárka papírból (forrás: Chickabug)

A baglyos
Kicsit lilás-rózsaszínes, de azért helyes ez a bagoly formájú édességtartó, még könyvjelző is van mellé. Kislányok körében várhatóan sikeres ajándékzacskónak sem utolsó. Jinjerup tavalyi modellje.

Cukortartó bagoly (forrás: Jinjerup)

A nyulas
Ez egy komplett rendszer: a nyúlfej a doboz, és a sok kicsi papírtojásba a csirke belefér. Ehhez talán már nem is kell kis csokitojás, annyira összetett kis ajándék az egész (tegyük hozzá, nem kicsit szürreális a nyúlfejben a tojás, benne csirkével -- mégha a nyuszi hozza tojást, akkor is). A nyuszifej önmagában is ideális pici édességek elrejtésére, ha mégis ilyesmi kellene. Papermau oldalról való.


Egy klasszikus nyulas
A Toymaker oldalát egy ideje csodálattal nézegetem: hihetetlen mennyiségű papírjátékokat tervező hölgy, óriási, hogy ideje egy részét azzal tölti, hogy nagy mennyiségű, ingyenesen letölthető játékokat is tervez (persze van megvásárolható könyve, de akkor is). Érdemes elidőzni az oldalán, a grafikák egy régebbi kort idéznek, mindenféle ünnepekre. Elképesztő játékai vannak: ujjbáboktól a mozgatható játékokon át a sokféle kis dobozokig mindenféle. A nyulas doboz itt található.

Nyulas kosárka a tojásoknak (forrás: The Toymaker)
Kellemes nyomtatást, hajtogatást, ragasztást kívánunk!

Témába vág:
Zokninyúl
Húsvéti képeslap házilag

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr458802902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása