ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Kézzel fogható emlékek a nyaralásról

2013. július 26. - időtetrisz

20 évvel ezelőtt egyértelmű volt, hogy a nyaraláson készült képeket, ha nem is rendeztük albumba (de azért általában igen), legalább előhívattuk. Emlékszem, milyen izgalommal vártuk, hogyan sikerültek a képek (már a fotósbolt előtt feltéptük a borítékokat). Mióta digitális gépeken nyomjuk, maximum a gépen nézzük meg (Emelje fel a kezét, aki rendszeresen kinyomtatja, albumba ragasztja! Ugye nem sok kéz van a magasban?), pedig a fényképnézegetés jó móka a gyerekekkel. Mennyivel meghittebb ölünkbe venni és nézegetni a saját kezűleg készített albumot a nyaralásról, amibe együtt ragasztottuk be a képeket, együtt írtuk oda a kiegészítő szövegeket. Ne hagyjátok a gépen a képeket, csináljatok albumot a gyerekekkel, gyerekeknek!





Nálunk most a családi albumba került egy nyaralós sorozat, de a jövő héten megmutatom, hogyan lehet saját kezűleg albumot készíteni.Őméltósága nagy örömmel nézegette a nyaralásról készült albumot, hallgatta a kiegészítő magyarázatokat, mutogatta a képen szereplő embereket és tárgyakat. Felidézte a strandolást, szalonnasütést, a teknősbékát, amit találtunk, az unokatesókat, a sakkozást apával, a bicajozást és a vihart. Olyan örömöt okozott, hogy elhatároztam, időnként hétköznapi életünkről is fogok tematikus albumokat készíteni.


Az első már úton is van. A 2 év körüliek már abszolút leköthetők a nézegetéssel, a nagyobb gyerekek a válogatásba, készítésbe is bevonhatók, együtt beszélhetjük meg, melyik képekhez milyen szöveg kerüljön, és kaphatnak rajzos feladatokat is.

Kétoldalú ragasztóval a legjobb rögzíteni a fotókat


Témába vágó posztok
Esőnapi játék a nyaraláson
Újrahasznos fotóalbum

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr948803124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása