ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Vizes játék kánikula idejére: vízibomba pom-pomból

2013. augusztus 05. - időtetrisz

Tombol a kánikula. Hűs habok, hűs ételek és italok, jeges fuvallat  - ilyesmikre vágyunk mindannyian, ugye? Hűsítő finomságokból már ajánlottunk néhány házilag is gyorsan elkészíthetőt, akadt egy limlom-vízesés is, ma újabb (hideg)vizes játékkal rukkolunk elő: vízibombákat készítünk pom-pomból - ez is azért készült, mert nekünk is kezdett agyunkra menni a meleg családilag. A játékhoz alig kell alapanyag, ráadásul az is újrafelhasznált, a móka pedig nagyjából garantált amennyiben a kicsik szeretnek pacsálni és kidobósat játszani.

sovány pom-pomok pólóból

Szóval kapjunk elő néhány megunt pólót és kezdjük el csíkokra vágni. Korábban már szó esett erről a szuper újrafelhasználásról, akkor nyaklánc készült a pólóból.

ne dobd ki a megunt pólókat, mert jól jöhetnek még pl. egy ilyen játékhoz
Az a legjobb, amelyik puha és enyhény nyúlós anyag, pl. a képen látható piros bordás nem igazán pöndörödött rendesen - mert a csikokat jól széthúzgálva szépen összepöndörödnek. De végül is ebben az esetben nem is volt olyan nagy gond.

a kissé nyúlós pamutpóló a legjobb alapanyag
Érdemes kb. ugyanolyan hosszúra vágni őket, könnyebb kezelni.

sokat nyújtva elkezd összepöndörödni az anyag
Ha megvannak a megfelelő hosszúságú csíkok, jöhet az összeválogatás:

minél színesebb, annál jobb
Majd az egyik anyagdarabbal kössük össze jó szorosan a kiválasztott csíkokat. Lehet jóval több szálat is összekötni és akkor sokkal "bombásabb" lesz, most az volt a lényeg, hogy 15 perc alatt kész legyen és végre dobálhassuk őket.

kissé nyomorult, de a célnak megfelelő pom-pom pólóból

Színterápiás jellege is van, no meg lehet csapatonként is színkódolni, most csak úgy össze-vissza csomózgattuk őket.


És akkor maga a játék: az elkészült pom-pomokat dobjuk vízbe, enyhén nyomkodjuk ki őket, majd (nem teljes erőből) dobjuk meg vele a játszótárs(ak)at. És aztán újra. És újra.


A játék szépsége, hogy nullától kb. akárhány éves korig játszható, várhatóan egyévesek is hajlamosak lesznek beszállni ha másért nem is, a vizes  lavórban való matatás lehetősége miatt. Mi hárman szórakoztunk: a majdnem hatéves lányom, a kétéves fiam és én, de akárhányan játszhattuk volna, még izgalmasabb is, ha sokan állunk csatasorba, mert akkor nem lehet minden támadást kivédeni. Kb. 35 fokban egész sok percig még az is jóleső volt, ahogy elugráltunk a bombák elől és szorgosan szedegettük azokat a földről, mert a bombák remekül vizeztek minket és szépen hűltünk tőle. (Persze a kezdtek durvulni a dobások, érdemes időről időre jelezni, hogy a vizes anyag keményen csattanhat, ne dobáljuk teljes erőből. Pl. ha ötöt dobunk egyszerre, az egyik biztos célba ér.)


Ha már nagyon koszosak a pom-pomok, a kis gazokat érdemes kiszedegetni, majd kimosni mosógépben. Addig használhatóak, amíg szét nem foszlik teljesen az anyag. 

Kipróbáljátok? Szoktatok hasonlót játszani?


/// további nyári Időtetrisz ajánlókat itt találtok

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr968803194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása