ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Ajándékötlet: mókakönyv textilből

2013. december 06. - időtetrisz

Ez a poszt elsősorban azokhoz szól, akik alapszinten konyítanak valamit a varráshoz és van varrógépük. A textilből készült mókakönyv azért jó, mert az olvasáson felül még valami pluszt ad, csinálni is lehet vele valamit. Ez  alapvetően a finommotoros mozgás fejlesztésére használható, plusz (és ezt tapasztaltam), elég sokat segít abban, hogy pl. az öltözködéshez szükségek készségeket elsajátítsa a kiskölyök. Mire gondolok? Patentok, cipzárak, kapcsok kinyitására, bekapcsolására. De igazából nem emiatt szeretem ezt a könyvecskét. Azért szeretem, mert lehet vele halászni, legyet fogni, krokodilt etetni, almát szedni, és mert egy hosszabb vonatút sokkal rövidebbnek tűnik, ha ez velünk van.

textilkonyv2

 

A könyvet ajándékba kaptuk valakitől, aki nemrég kezdett el varrogatni, egy ideje már varrógéppel. Két éves körüli gyerekeknek emlékezetes ajándék lehet.

Ezekre lesz szükséged, ha nekivágsz:

Többféle színű filc- és textildarab

Fehér textil - az oldalak borításához

Vidám, színes textil - a borítóhoz

Textilfesték

Patent, kis méretű cipzár, kapocs, tépőzár (attól függ, milyen témájú lapokat szeretnél)

Vásárlás előtt érdemes szétnézni a szekrényben, hátha a régi ruhák közül hasznosíthatsz anyagot, hozzávalókat. A borítóhoz és a lapokhoz használt textilt két rétegben varrjuk, a lapokat 2 patenttal összekapcsolt pánt tartja össze, amit külön kell megvarrni, a könyvet lezáró tépőzáras pánthoz hasonlóan.

[caption id="attachment_4047" align="aligncenter" width="600"]textilkonyv8 A patenttal rögzített pántok[/caption]

textilkonyv9

[caption id="" align="aligncenter" width="600"]textilkonyv1 A könyv borítója[/caption]

Nehéz megfogalmazni konkrétan a hogy kell megcsinálni kérdésre a választmert minden oldal teljesen máshogy készül. Miután kitalálod, hogy mekkora legyen a könyv, jöhetnek az oldalak, és innentől már tényleg csak a fantázia szab határt. Például ilyesmiket lehet csinálni:

[caption id="attachment_4043" align="aligncenter" width="600"]textilkonyv3 Kutya is tartozik a családhoz, ezért ezt illik hamar elsajátítani[/caption]

[caption id="attachment_4049" align="aligncenter" width="600"]DSC_0006 Egy régi nadrágból lett[/caption]

[caption id="attachment_4046" align="aligncenter" width="600"]textilkonyv7 Almaszüret[/caption]

[caption id="attachment_4044" align="aligncenter" width="600"]textilkonyv4 A halász hálója egy szúnyogháló darabkából készült, fekete textilfestékkel színezték[/caption]

[caption id="attachment_4045" align="aligncenter" width="600"]textilkonyv6 A krokodilt etetni szabad[/caption]

Ha hasonló dolgok érdekelnek téged is, ezek még témába vágnak:

Hordozható autópálya sk

Tetriszkönyv egy tál gombócról

Mókakönyvek 1.

Mókakönyvek 2.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr288803350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andrea Cselle 2013.12.06. 15:05:41

Fantasztikus, muszáj lesz megtanulnom varrni, hogy csinálhassak ilyet :) Az nem teljesen világos, hogy az utolsó képen a krokodilt hogy kell etetni, elmondanád?

puszedli 2013.12.06. 20:25:26

Kedves Andrea! Van egy zippzár a száján, azt kihúzod és mindenfélét bele lehet tömködni :) Mi a halakat szoktuk vele megetetni, és néha kap egy-két szem almát a fáról :) Üdv: Puszedli

Pauer Anita 2013.12.08. 22:21:47

Szerintem a cipzáros száján át beletömhetsz a pocakjába "sok mindent". :)

Andrea Cselle 2013.12.30. 21:46:56

Jaj köszi :) Azt hittem a felső gyögysorhoz van valami köze :)))
süti beállítások módosítása