ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Rendszerezés a gyerekszobában#4: fürdőszobai játéktároló fillérekből

2014. január 29. - időtetrisz

Végre sikerül eljutni a fürdőkádig, minden csupa pára és hab, valami csodás illóolaj is belecseppent vízbe, ezért finoman hivogat az illat és amikor végre elmerülnék a habokban, a forróságban, a finom illatokban, akkor

a) belefekszem egy-két igen szúrós, a vizembe csúszott-pottyantott játékba,

b) a kád szélén lakó összes furcsa lény (pink póni, sosem létezett dinó, műanyag kisemberek stb.) vádlón mered rám és hiányolja a gyerekeket.

Ilyenkor jön az érzés (hmm, több is, de a lényeg), hogy talán jobb lenne, ha lenne ezeknek is valami tárolója. Praktikus okból pedig azért, mert a vizes játékokon lazán megül a penész, sajnos télen a kellő szellőztetés hiánya miatt könnyebben csap le mindenre. Csak egy vödör szükséges a csodához.

 

[caption id="attachment_4718" align="aligncenter" width="600"]furdoszobai_jatektarolo_vodor02 fürdőszobai játéktároláshoz egy műanyag, alján kilyukasztott vödör is elég[/caption]

A vödör lehet bármilyen, talán a fedeles a leghasznosabb, mert akkor boruláskor sem szalad százfelé a tartalma. Most a narancsidény csúcsán gyakorlatilag minden nagyobb élelmiszerüzletben hozzánk vágnak egyet pár kg gyümölccsel (csak a ronda logókat kell eltüntetni pl. vízálló matricákkal). Pofonegyszerű a megoldás: lyukasszuk ki az alját lehetőleg minél több helyen, hogy ki tudjon folyni a játékokról lecsorgó víz - hústűvel működik, bár nekem kicsit repedt is, ami momentán nem baj.

furdoszobai_jatektarolo_vodor

 

Ha van fedele a doboznak, némi rázással rá is segíthetünk a száradásra. Talán van egy kampó is valahol a helyiségben, ahová akaszthatjuk a vödröt és nem gond, ha csöpög belőle a víz, de amint az a képen látszik, a kádnál lévő csapon is megmarad, persze az is működik, ha éjszakára a mosdókagylóba tesszük a vödröt, esetleg a fűtőtest közelébe.

 

[caption id="attachment_4719" align="aligncenter" width="600"]a kádba csöpöghet a vz, a játékok megszáradnak a kádba csöpöghet a vz, a játékok megszáradnak[/caption]

 

Több előnye van a dolognak: a fürdőjátékokat könnyen megtalálják a gyerekek a helyükön, egy-két perc alatt biztos be tudják dobálni a dobozba, tehát a pakolás sem tart sokáig, rájuk lehet bizni és a látvány is egy kicsit megnyugtatóbb és most el is jutottunk a kiindulóponthoz, nem merednek ránk többé a kis bigyók a kád széléről, lehet békésen fürdeni.

 

[caption id="attachment_4720" align="aligncenter" width="345"]a dobozos játéktárolással könnyű lesz a rendet tartani a dobozos játéktárolással könnyű lesz a rendet tartani[/caption]

 

További játéktárolási tippjeink itt találhatók.

Kövess minket a Facebookon is, hogy minél többet időtetriszezhess!

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr938803432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása