ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Kimenő - budapesti családi programok a hétvégére (március 1.-2.)

2014. február 27. - időtetrisz

Hétvégén már március van, eléggé úgy néz ki, itt a tavasz, mi mást mondhatnék, mint hogy irány a szabadtér, amennyit csak lehet, legyünk kint, jó levegőn, lehetőség szerint. A tavasszal egyúttal a palántázás is aktuális, balkonkertészeti tanácsadó sorozatunkat itt találjátok (ne tessék aggódni, ezt nem mi írjuk, hanem profiktól kértünk vendégsorozatot). Persze most is ajánlunk benti programok és az aktuális, ingyenes családi múzeumbelépéseket is (amúgy elment már valaki, mert innen pont tudta, hogy mikor hová lehet menni?)

 Betűzsonglőr délelőtt a Kassák Múzeumban 10h-tólBetűzsonglőr délelőtt a Kassák Múzeumban 10h-tól

 

SZOMBAT

 

Kassák Múzeum, 10h:

Betűzsonglőr délelőtt - Játék a formákkal

A Design-Tett kiállitáshoz kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozás, benne ex-libris készitése (micsoda odafigyelés: az ovisoknak ovisjellel, a nagyobbaknak monogrammal),  betűékszer és betűvers fabrikálása.

 

Ludwig Múzeum, 10.31:

Családi délelőtt: Mondd, hogy értsem? Mondd, hogy értsem!

"Nem biztos, hogy mindig értjük egymást, pedig egy nyelvet beszélünk!" Két mű kapcsán az üzenet lesz a délelőtt fő témája, a foglalkozáson mindenki készit egy élőszereplős fotóképregényt (húha!) és beleirja a saját üzenetét. Vettétek? A részvételi szándékot péntek 17-ig kell jelezni. Belépő: 600 Ft/fő.

 

Thália Színház, 15h:

Az Űr-Zűr

Zenés-táncos-nevettetős, részint klasszikus “bohóckodás”: a kedves ifjú közönség garantáltan pukkadozik, amíg segít a Földre érkezett űrlényeknek a hihiméter megtöltésében (itt tudtok belenézni). A Bohócok a Láthatáron-társulat előadása.

Magyar Földrajzi Múzeum

A hónap első hétvégéjén ingyenes a családi belépés a törvénynek megfelelően (2 felnőtt, 2 18 év alatti)

 

 

VASÁRNAP

 

Rozmaring vendéglő, 10h:

Palacsintafutás

Szükséges egy palacsintasütő, egy edzőcipő, 400 m futás - ebből biztos irdatlan röhögés lesz.

"A palacsintafutás eredete egészen XV. századig vezethető vissza, története pedig így szól:
1445-ben egy Olney nevű faluban élő hölgy húshagyó kedden épp a hagyományos palacsintákat sütögette otthon, amikor meghallotta a templomi harangokat, melyek istentiszteletre hívták. Azon való félelmében, hogy elkésik, úgy ahogy volt nekiiramodott, konyhakötényben, kendővel a fején, kezében még mindig a palacsintasütőt szorongatva. Az első palacsintafutó így hagyományt teremtett, azóta is az ő általa végigsprintelt közel 400 métert kell a résztvevőknek lefutnia.A futás során a serpenyőben lévő palacsintát kétszer kell feldobni: egyszer a startnál, egyszer pedig a célbaérkezéskor."

Szóval, szaladjunk, palacsintázzunk, vigadjunk családilag, jó lesz. A résztvevők vendégek egy palancsintára és egy üditőre.

 

Kontra Klub (Trafó Pince), 10h:

KönyvBelépő: Kalandozz Rév Fülöppel!

A Trafóban könyvklub indult: lehet ismerkedni új könyvekkel, a szerzőkkel és levásárolható a belépő. A felolvasás után közös pajzs- és süvegkészítés. Belépő: gyerekeknek 3 év felett 500 Ft, a kísérőknek ingyenes (köszönjük!).

 

 

Ingyenes családi nap a következő múzeumokban:

Néprajzi Múzeum

Természettudományi múzeum

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr448803490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása