ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Tetriszmese a tál gombócról - töltsd le, nyomtasd ki, mutasd meg!

2014. június 16. - időtetrisz

A Gombóckönyv még az Időtetrisz hőskorában született. Eredetileg mindössze egy füzet és egy filctoll kellett hozzá (no meg az ötlet). Aztán kezdődhetett is az interaktív mese, és a gyerek cibálhatta, pörgethette, nyomkodhatta.  Aztán annyira bejött, hogy pofásítottam egyet rajta, majd megkértem Pamuk Andit, hogy tördelje be, csinálja könyvszerűvé és nyomtathatóvá, így ti is élvezhetitek.

Szóval azt, hogy egy pörgethető, nyomkodható mesekönyvet készítsek, az Izgő - mozgó könyv alapötletéből merítettem. Gombócka mint főszereplő - tekintvén a rajztudásomat - már egyértelmű volt.

Letölthető Gombóc-mese
Bátorítanék mindenkit, hogy készítse el a maga verzióját, de ha nincs rá kapacitás, akkor töltsétek ezt le INNEN, nyomtassátok ki, és fűzzétek össze könyvé.

Azaz:

1. nyomtassátok ki a 10 db A/4-es lapot;

2. vágjátok félbe a lapokat késsel;

3. párosítsátok össze az oldalakat: egymásnak háttal, a spirálos fél egy oldalra essen!

4. Ragasszátok össze a lapokat (a címoldalnak a hátán lesz tehát az első oldal a meséből).

5. Rakjátok sorba az összeragasztott lapokat! (Ügyeljetek arra, hogy a fogat ábrázoló oldalak egymással szembe essenek, ennek funkciója lesz!)

6. Jöhet a lyukasztógép.

7. Összefűzni az alábbi módon (vagy spirálozva) érdemes, hogy hátra hajthatók legyenek a lapok, azaz ne látszódjék a következő oldal.

És lehet ajándékozni, örülni neki. A héten pont hat gyerek ugrott ki  a bőréből, hogy neki is kell ilyen.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr468803638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anonymous 2012.11.12. 10:36:53

U, Agi en ezt nem ertem elsore, hogy hogy mukodik! Mozgo reszei is vannak?

blagger 2012.11.12. 10:41:50

Nem, töltsd le, összefűzöd sorrendben, és amikr kigurul a gombóc, a könyvet balra döntöd, hogy visszaguruljanak, amikor labirintusba kerül, ujjal mutatod az utat, amikor ajtó van előtte, dörömbölni. Szóval a könyvet pöckölöd, mozgatod stb. Imádják a gyerekek.

mimimo 2012.11.15. 13:08:21

Tegnap este játszottuk el a gombócmesét, nem 1x, hanem legalább 4x, mert nagy sikere volt. A ragasztással, összetákolással sokáig pepecseltünk, de az is jó volt. A leírás alapján még nem sejtettem, hogy hogyan kell használni, arra szép sorban jöttünk rá, már közösen. Szupervicces oldalak vannak benne, mert a lapokból 3Ds élmény lesz, ezeket többször is újra kellett játszani, akkorra gurgulázás volt. Méltó befejezésképpen, mivel fehérre nyomtattuk, kiszíneztük az oldalakat. Jöhet a következő :)

Anita 2012.11.29. 16:26:07

K. Jó a könyv. Elsö este nálunk is 3x kellett végigolvasni, majd Apának is megmutatni igy 4 lett a vége. Másnap vitte is az oviba mutogatni. Azóta minden este kötelezö.

blagger 2012.11.29. 23:19:55

Jaj de örülök, az a baj ezzel hogy nem látszik elsőre, ezért szerintem kevesen próbálják ki. KÖszi, hogy mondod, mert felvillanyoz :)
süti beállítások módosítása