ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Megtaláltam a tutit - Mesekalendárium Adventre

2014. november 14. - időtetrisz

Nálunk eddig az adventi időszakban nem voltak cédulák, apró ajándékok, csak az angyalok jöttek fáradhatatlanul. Minden nap egy.

Mostantól azonban komoly fordulat lesz az életünkben: megtaláltam ugyanis a verhetetlent, a tutit, az igazi karácsonyvárót. Adventi mesekönyv, mellé a meséből megelevenedő figurák, díszek, aszalt finomságok. Gubó és Guba ünnepváró napjaiból. Minden nap egy.

[caption id="attachment_7800" align="aligncenter" width="600"] Adventi mesekalendárium[/caption]

Egy mese és mellé egy valami a zsákocskában a meséből. Valami olyan, amit tulajdonképpen te is megcsinálhatnál, beszerezhetnél, összehozhatnál: guba babát, arany csigát, papírhópelyhet, filc Mikulást. De most nem teszed, mert nincs időd, szeretnél egyszer lógni, nem mindent te kitalálni, vagy magyarázkodni sem akarsz, miért. Kiss Maja és Tímár Gábor  megcsinálta, kitalálta helyetted, neked csak fel kell olvasni, miközben a gyerek bontja is a zsákot. A zsákot, ami maga is végtelenül egyszerű (zöld és piros papírszalvéta összekötözve kóccal), és aminek a tartalma a legtriviálisabb kézműves fogásokkal készült vagy készíthető el (kupola - Mikulás, dióhéjből festett katica stb.), de összességében éppen ettől tapintani való, játékra hívó.

Tényleg nagyszerű. Rendkívül kritikus mesedetektorom a mellékelt mese esetlenségein most egyáltalán nem akadt fent: ezek a mesék ugyanis nem irodalmi produktumok, hanem alapanyagok, amelyek valódi, improvizatív mesélésre hívnak. Ötletet adnak, egy szálat, amit a hús-vérré vált Guba és Gubó úgyis maga folytat.

Izgalommal várom a decembert, hogy végigkalandozzuk velük karácsonyig az estéket

 

Az Adventi Mesekalendárium itt rendelhető meg: http://adventikalendarium.hu/ , és a Váci utca 66-ban vehető át, ára 5500 Ft. (Ha megvennéd, számíts arra, hogy néhány zsák tartalmáról neked kell majd gondoskodnod: minden elő van ugyan készítve, de mivel kaját nem árusíthatnak, ezért pl. aszalt gyümölcsöt, mazsolát neked kell belerakni az előkészített, formára vágott szalvétába.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr858803830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása