ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Találtuk, ajánljuk: Suhuu

2016. február 23. - időtetrisz

Izgalmas dolog egy kész tárgyból valami újat, mást kitalálni, újragondolni, átalakítani - különösen így tud ez lenni, ha ruhákról van szó. A Suhuu két alkotója ebben leli örömét: batikolással és nyomatos technikával gondolnak újra ruhákat.

suhuu_sal

Betti és Kinga története szép példa, inspiráció arra, hogy milyen szépen, egyszerűen tudnak alakulni az együttműködések, vállalkozások. Egy táska kapcsán találkoztak, amit Betti a Facebook egyik börzézős csoportjában árult. Amikor Kinga elment hozzá, hogy átvegye, egyből látszott, hogy gyorsan meglesz a közös hullámhossz. Bettinek nagyon jó szeme van a színes, retrós, mindenféle holmik kiválasztásához, régóta gyűjt mindenfélét, elsősorban kerámiákat, de sok minden más közt anyagokat és ruhákat is, így hamar szóba került a varrás. Kinga megjavította Betti varrógépét, és miután kiderült, hogy hamarosan szomszédok lesznek, és mindketten szívesen alkotnak szabadidejükben, nekiálltak tervezgetni, hogy valami olyasmit csináljanak együtt, amihez mindkettejük készségeire szükség van, ami egyedi, különleges és - nem utolsó sorban - akár eladható is.

suhuu  

Bettinek kreatív kútfejűsége van: tele van ötletekkel, de ő szerzi be az alapanyagnak való ruhákat is, Kinga pedig gyerekkora óta varr, és mindig szeretett kísérletezgetni. Hamar megtalálták maguknak a ruhafestést-batikolást, kezdetben az itthon hagyományosnak számító spárgás-gumis-kötözős módszerrel, később más, speciális technikákat alkalmazva: Betti gyümölcsökkel és különböző tárgyak nyomataival díszíti a ruhákat, Kinga pedig a japán shibori textilfestés ősi módszereibe szerelmesedett bele, azokat igyekszik adaptálni saját ruhafestési eszköztárukba.

suhuu_miniszoknya

Minden darab egyedi, különleges, és saját maguk számára is minden alkalommal meglepetés. A Suhuu végeredményben egy tanulási folyamat. Remélhetőleg hosszú és termékeny.

Táskák, sálak, mindenféle ruhadarabok találhatók a lányoknál, egyedi rendeléseket is felvesznek, a Suhuu oldalát itt találjátok.

suhuu_szatyrok

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr318804068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása