ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Rendhagyó poszt: futás a Gézengúz Alapítvány támogatásáért

2016. március 29. - időtetrisz

Rendhagyó poszt: ma tippek és trükkök helyett a segítségeteket kérem. Futónagykövetként a Gézengúz Alapítvány támogatását segítem, nekik szeretnék pénzt gyűjteni egy szűrővizsgálatuk ingyenességének elérhetővé tételéhez.

Gézengúz logó_png

Az alapítványnál koraszülött és sérült, valamilyen fejlődésben elmaradt gyerekeket fejlesztnek, gyógyítanak, egy ingyenes szűrővizsgálat elérhetővé tételéhez indult a gyűjtés. 

"A Gézengúz Alapítvány 25 év alatt 50 000 koraszülött és sérült gyermek gyógyításában segített, de ma Magyarországon minden tizedik-tizenkettedik babának szüksége lenne különleges odafigyelésre. Rengeteg olyan család érkezik hozzánk, akik sejtik, hogy valamilyen gond van a kicsivel, de nem tudják, mi lehet az, és hová fordulhatnak segítségért. 

Célunk, hogy év végéig olyan ingyenes vizsgálat-sorozatot szervezzünk, amely idén 200 családnak segít abban, hogy időben felismerjék, ha babájukkal valamilyen fejlődési probléma van.

Egy még járni nem tudó baba csoportos szűrővizsgálata 6750 Ft-ba kerülne. Az elmúlt öt évben havonta-kéthavonta tudtunk ingyenes szűrőnapokat rendezni, amelyeken egyszerre vett részt három gyógytornász szakember. Az ide érkező babák körülbelül 75 százalékánál derült ki valamilyen kisebb-nagyobb eltérés. Ilyenkor minden nap számít. Idén 1 350 000 Ft-ra van szükségünk ahhoz, hogy szűrőprogramunkat heti rendszerességgel meg tudjuk szervezni, és a kisgyermekeknek ne kelljen várni arra, hogy kiderüljön, ha gond van."

Személyesen is tapasztaltam, hogy milyen profi szakemberek dolgoznak a gyerekekkel, mennyire jól felépített ott a rendszer és csodás, hogy van olyan hely, ahol a szülő véleményére is kíváncsiak - fontos, hogy ezeket a vizsgálatokat mindenki számára elérhetővé tudják tenni, ezért is szeretném támogatni a munkájukat.

A vállalt 150.000 Ft-ból már összegyűlt 63.000 Ft, még hátra van 87.000 Ft.

A támogatás küldése egyszerű, kb. mint egy online bankkártyás fizetés, a futás április 17-én lesz, így addig utalni is lehetséges. 1000 Ft is nagyon sokat ér!

Remélem, ti is fontosnak látjátok az ügyet és amennyiben van lehetőségetek, támogatjátok, itt található az oldal, amin keresztül ezt meg tudjátok tenni.

Előre is köszönök mindent, egy megosztás is sokat segíthet, hátha így jut el valakihez a lehetőség, valakihez, aki tud és szeretne segíteni.

És egy apróság: minden támogatónak, aki kéri, hajtogatok egy ilyen kék madárkát 1x1 méteres papírból, köszönetképp. Csak írjatok és küldöm a futás után! 

images

 

Előre is köszönöm!

Kovács Andrea 

sugarcandy@ Időtetrisz

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr188804086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása