ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Előkelő előke házilag

2012. május 25. - időtetrisz

A megrendelő még pöttyöslabdaként pattogott ebben a jelmezben, barátnője viszont már gombaként mérgelődött benne.

Mindenesetre még maradt az anyagból egy darabka. Amiből mi más is lehetne,  mint előke. Mert az előkék drágák. Nem letörölhetőek. Vagy ha igen, akkor meg a szegőszalag színharmóniáján dob két étkezés alatt a cékla és a sütőtök. A lényeg: 20 perc alatt kész, még ha nem tudsz varrni, akkor is.

Kell hozzá egy 45 x 45 centis viaszosvászon, vagy erősebb nejlonzacskó, esetleg ponyvadarab.
6 cm hosszú, 2 cm széles tépőzár és tű meg cérna. Szabásmintának használd a meglévő előkéid egyikét vagy tölts le innen vagy innen  egyet.
Rajzold körül a mintát az anyagon. Ha nincs szabókrétád, bármivel, amit le tudsz törölni a szuper mosható-nyűhető anyagodról. A szabásminta alját (kb 10 cm szélesen jó) rajzold föl még egyszer, hogy legyen zsebe is az előkének. Varrd fel a zsebet az előke aljára, a tépőzárat a nyakhoz. Ha cifrázni szeretnéd, díszöltésekkel (pl. pelenkaöltés) varrd körbe az egészet.

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr918802236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása