ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Egy láda dunakavics - építőkocka helyett

2012. július 12. - időtetrisz

Már régen izgat, mennyivel klasszabb (vagy másabb)  kavicsokból építkezni, mint építőkockákból. Egyéves kislányom szülinapi ajándéka egy  zöldséges ládányi, szájméretűnél szigorúan nagyobb, Dunaparton szedett kő.


A dolog egyelőre nagyszerűen működik: a kicsi rakosgatja, egymáshoz kocogtatja, lépeget rajta; a négyéves különböző, rituálisnak tűnő (valójában igen profán jelentéssel felruházott) alakzatokat rak ki belőle.
Itt például a még csak néhány nap múlva nyitó tó előtt tolonganak tömött  sorokban az emberek:

 Ajándékként azonban csak jól ismert gyerekeknek ajánlom: az én gyerekeimről tudom, hogy nem dobálósak, de Didekiről, a legjobb kishaverről ez már nem mondható el.
Ja, és még egy: ha van egy kis időtök, a kövek jól mutatnak, ha kifestitek őket - ebben egy két-hároméves már simán partner.

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr128802326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

puszedli 2012.07.12. 22:36:15

de jó ötlet, köszi! megvan az ajándék az első szülinapra!

sugarcandy 2012.07.15. 15:00:23

csatlakozom, tutijó, még a tervezett dömperbe is bele lehet tenni

blagger 2012.07.15. 21:39:25

meg azóta kiderült, hogy -tavasat is lehet játszani: a szőnyeg a tó, kavicsok szétszórva, csak kavicsra lehet lépni;- meg persze sültkavics is készíthető belőle, utána úgy kell tálalni, két másik kő segítségével, hogy ne érj a forróhoz;- ...és azüveggólyóknak kanyargós utat jelölni velük, kanállal közöttük terelgetni
süti beállítások módosítása