ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Tipp: Tisztálkodás takarékosan

2012. augusztus 03. - időtetrisz

Sokáig kerestem a takarékossági, higiéniai és ökológiai szempontból is megfelelő, és természetesen antiallergén, gyorsan, praktikusan adagolható, és persze könnyen előállítható gyerekfürdető szert, de, jelentem, 5 év és 2 gyerek után még mindig nem vagyunk ennek a birtokában. Várok tehát minden ötletet, kipróbált megoldást, amely a fenti követelmények többségének eleget tesz, de addig is szeretném közzétenni a kutatómunka egyik melléktermékét: egy tippet, a takarékosság jegyében. 
Habosító flakonok

Azt már régóta megbeszéltük otthon, hogy a fogkefefej hosszának nem feltétlenül kell egyenes arányban állnia a ráadagolt fogkrém mennyiségével, vagyis egy borsószemnyi fogkrémmel is alaposan meg lehet mosni a fogakat. Valamikor innentől datálódnak a különféle folyékony tisztálkodószerek adagolásával kapcsolatos vizsgálataim, melynek során felbukkant a hab-téma. A habosító valamiért engem nagyon lenyűgözött, nem beszélve arról, hogy nálunk be is vált. Lényegesen lassabban fogynak ugyanis azok a folyékony mosó- és tisztítószereink, amelyeknél megoldható, hogy habosító adagolón keresztül használjuk őket. Így az ajándékba kapott, vagy egyszer megvásárolt flakonokba, a kiürülés után, kb. 1/3 rész fürdető- vagy mosószert töltök, amit csapvízzel engedek fel, jól összerázom, majd dőlhet a hab. Fürdetésnél ez a habozás külön bónusz, de mosogatásnál, kézmosásnál is bevethető. Többféle flakont is kipróbáltam, vannak amelyek jobban bírják az állandó újratöltést és az esetenként eltérő hígítást, ezt ki kell kísérletezni -- addig is, amíg nem találjuk meg a továbbfejlesztett megoldást.
Habosító újratöltése: recycling

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr168802370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása