ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Fürdőjáték - Kávé habbal

2012. augusztus 16. - időtetrisz

Minden gyerek életében van egy olyan pillanat netán időszak , amikor egyszerűen utál fürdeni. Kín már az is, ha szóba kerül a dolog, nemhogy a vetkőzés, kádba mászás; maga a mosakodás meg... szóval hagyjuk. Nem mindegy persze, hogy hány éves az illető. Az alábbi mókázást egy másfél éves és egy 4 év feletti játékossal szoktuk időnként játszani, felügyelet mellett. A kisebbik elég jól megérti már, hogy ezt nem isszuk meg, csak úgy teszünk, mintha...

Az alapötlet csupán annyi, hogy az unalmas, átlátszó, netán habfürdős vízben fürdést mindjárt földobja egy fürdőkádban szokatlan szín. Ez lehet piros (néhány bögrényi sötétvörös gyümölcstea), vagy például barna (jelen esetben instant, vagy főzős gabonakávé), a lényeg, hogy ne befolyásolja különösebben a tisztálkodás nemes eszméjét, és ne tartalmazzon a bőrre káros anyagokat.
Egy kisebb lábasban, vagy tálban készül el a sötét színű festőfolyadék (vízmennyiségtől függően 3-4 bögrének megfelelő adag), amit fokozatosan öntünk bele a kiengedett fürdővízbe. Már azt is jó buli figyelni, ahogyan adagonként a kiszemelt kicsi bögrékbe töltögetve szétomlik és eloszlik a színes lé a vízben, utána pedig kezdődhetnek a különféle szerep- és szituációs játékok.
Ezúttal kávéházas-játék volt: a habosító adagolóból jött a tejhab, amit a kávésbögrékbe adagoltunk ki, az elkészült habos kávék a kád szélén vártak a felszolgálásra miközben sort kerítettünk a tisztálkodásra is, merthogy ritkán adódik alkalom egy óriási kávéskannában fürdeni, és tejhabbal mosakodni.
A fürdést aztán rövid zuhanyozással zártuk.
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr818802350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása