ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Ejtőernyő zacskóból - gyerekekkel mókázunk

2012. augusztus 29. - időtetrisz

Na ez az, amit nem tudok úgy lefotózni, hogy hihető legyen: egy vacak nejlonzacskódarab, néhány zsineg és az otthon található bármilyen, ejtőernyőutasnak beillő figura megfelelő együttese pont három órás mulatságot okozott a minap.


Szóval négyzetet vágtok a zacskóból, a sarkait kilyukasztjátok (esetleg lyukasztás előtt celluxszal megerősítitek, hogy tovább tartson), a négy sarokra egy-egy fonalt / madzagot kötöztök, a madzagra pedig pl playmobilfigurát, és kezdődhet a móka. Az unokaöcsém eleinte egyszerűen feldobálta a szobában, de az ablakon kiereszteni, és lassúsági versenyt rendezni az ejtőernyőkkel, az volt végül az igazán tuti.
A képen látható példány a győztes: itt nem is négyzetes az ernyő: a zacskó sarka van levágva, és csak két fonallal van a beülőhöz rögzítve.



Mielőtt nekifogtunk volna, én renéztem erre a linkre, ahol végigfotózták a készítés fázisait.

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr298802412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mimimo 2012.09.05. 21:45:05

Ez nekem gyerekkoromból megvan, de voltak aggályaim, mielőtt kipróbáltuk, mert nincs kertünk. Aztán egy hétvégén, amikor alig volt forgalom a mellékutcában, ahova az erkélyünk néz, bedobtam az ideát, és nagy flash volt! Annyit buheráltunk rajta, hogy az ejtőernyő csúcsára pluszba még egy hosszú zsineget kötöttünk -- ez nem akadályozta a repülést, viszont utána vissza lehetett húzni a kiscsávót, ettől külön érdekes lett a buli :)
süti beállítások módosítása