ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Formabedobó játék cipősdobozból sk

2012. augusztus 31. - időtetrisz

Vannak azok a egyéves formáknak való játékok, hogy a csillagot a csillag alakú lyukba, a kört a kör alakúba, szívecskét a szívecskébe ésatöbbi. A formabedobó. Nekünk kettő is lett nemrég, de valahogy nem tud még mit kezdeni vele a gyerek, túl nehezek neki. Pakolni, rakosgatni viszont nagyon szeret, így csináltam neki egy kezdetleges formabedobót cipősdobozból. Lett sikerélmény, ajánlom mindenkinek.

Az egész körülbelül 3 perc alatt megvan, attól függ, mennyi idő alatt keressük elő a valahol kallódó cipősdobozt és az ollót. Erre a két dologra van csak szükség, na meg valamire amit bedobálunk. Mivel a kisfiam blagger ötlete alapján nemrég kapott egy kis dobozka kavicsot, ez kapóra jött. Kavicsokat dobálunk.
Hozzávalók:
Cipősdoboz
Olló v. sniccer (ez jobb)
Kavicsok (szájméretnél nagyobbak) v. korongok
Apróbb nehezítésként nem egy méretben vágtam a nyílásokat a dobozra, kisebb kavics a kis lyukba, nagyobb a nagyobba (Na, jó ez nem sikerült így mindig). Made by Joel ugyanezt festett fa korongokkal csinálta, de a kicsik még ebben az időszakban is megkóstolnak ezt-azt, úgyhogy ezt elvetettem. A kisfiam az összes kavicsot bedobálta, aztán lett nagy meglepetés mikor felemeltem neki a fedelet, és ott volt mind a dobozban. Kezdte elölről. Jó móka, ajánlom mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr618802408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása