ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Ajándék az utolsó pillanatban: hordozható mini-amőba sk

2012. december 21. - időtetrisz

A karácsony előtti utolsó pillanatok remélhetőleg vidámak és a készülődéssel telnek. Minden becsomagolva és eldugva, a bejgli szétesés nélkül pihen a kamrában, a szaloncukor lakat alatt, a hal már a jégen és a pántlika is a hajunkban. Az átlagos helyzet lehet, hogy inkább a kicsit még kapkodós, tanakodós, rohangászós, beszerzős, még 3 nappal karácsony előtt is, most kicsit erre koncentrálva adunk egy gyors és nagyon olcsó tippet, hogyan lehet 25 perc alatt összerakni egy logikai játékot tokkal együtt gyerekeknek, kb. 300 Ft-ból. Mini amőba (tic-tac-toe) filcből, nemezből és a papírtörlő hengeréből.


A hobbiboltokban még a legnagyobb vásárlási láz idejében is kaphatóak ezek a formába vágott dekorfilclapok és nemezformák (persze utóbbit készíteni is lehet). A textilragasztó az egyetlen relatív drága tétel benne, ez 1100 Ft körül van, cserébe nagyon jó minőségű és foltozni is jól lehet vele, de erről majd később beszámolunk még.


Az elkészítés elég egyszerű: vágjunk négyzet formát a filclapból, a másikból pedig csíkokat a rácsnak (lehet textilfilccel is rajzolni, varrni tudóknak rávarrni stb.). Ezzel a tábla kész is van. Szándékosan nem egyenesek a vonalak és nem futnak ki a végéig, mert úgy olyan kis szigorúnak tűnt a rács.



A papírhengert vonjuk be a filccel és jöhet a dekoráció, ebben az esetben ugyanolyan levélformák kerültek rá, mint amilyenek a játék bábui, csak más színűek. A dobozt finoman nyomkodjuk laposabbra, a két végét így egész könnyű lesz zárhatóra benyomkodni.


És kész is, tényleg megvan maximum 25 perc alatt és egész  csinos pakk. A filc a filcesedésen túl elég jól bírja a strapát, nem fog egyhamar tönkremenni, minden darabja könnyen pótolható is és mivel nem túl nagy, utazáshoz is megfelelő hordozható játék. A dobozt csak az elázástól érdemes védeni, mert azt nem éli túl a papírhenger, bármilyen erős is.


A dekor része lehet az ajándékozott neve is, az ovis jele, a lehetőségek végtelenek, kinek mihez van kedve, ideje. Ez a mini-amőba egész jó bevezető lehet a későbbi logikai játékokhoz is.


Témába vág

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr68802742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bogi Délity 2014.02.23. 16:14:22

Sziasztok! Megkérdezhetem, hogy hogy kell játszani? Nagyon tetszik az ötlet, én dekorgumiból gondoltam, hogy megcsinálom, az van épp itthon. Köszönöm!

sugarcandy 2014.02.23. 16:23:03

Persze, a lényeg, hogy átlósan vagy sorban kijöjjön 3 egyforma figura - amőba piciben. http://hu.wikipedia.org/wiki/Tic-tac-toe

Bogi Délity 2014.02.23. 16:41:19

köszönöm a gyors választ. a négy szín nem volt világos. a fotón 4*4 formát látok. vagy az két körre elég két játékosnál?

sugarcandy 2014.02.23. 16:48:23

Összesen 2x5 figura kell a két játékosnak, a többi csak dekor. De jó, hogy mondod ezeket, köszi, beleirom - először azt hittem, elég 4-4 figura, de kell az ötödik is, csak a képen nincs rajta :)

Bogi Délity 2014.02.23. 17:12:03

nagyon köszönöm! :)))) és nagyon jók vagytok! :)
süti beállítások módosítása