ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Ajánló: Végtelen spagetti - Vrábel Kriszta gyerekkel főzős blogja a Pagony oldalán

2013. január 15. - időtetrisz

Gyerekekkel és gyerekeknek egyszerre főzni eleinte egyáltalán nem könnyű feladat. Apróbb gyúrás, keverés, öntés kb. ilyesmik jöhetnek szóba. Viszont ha egyszer rákap az ízére a gyermek, onnantól remélhetőleg nyert ügyünk van több fronton is: egészen kis korában sajátít el fontos alapokat, örömet nyújt neki a főzés (vagy legalább egy része) és nem utolsósorban megismeri a házilag készített ennivalók a boltitól eléggé különböző ízét, jellegét. Néhány napja Vrábel Kriszta  a Pagony oldalán egy könyves-gyerekkel főzős blogot indított Végtelen spagetti néven: egy-egy könyvhöz kapcsolódva kínál könnyen elkészíthető ételeket, az eheti és egyben első menü a sült krumpli nem éppen szokványosan sütve, házi ketchuppal. Előre szólok, hogy isteni.

Titi és Titti krumplija


Korábban már ajánlottunk Kriszta receptjeiből: pl. a ropogós héjú kenyeret és a sütőtökös-fetás-pórés tésztát, receptjei sokszor egyszerűek, egészségesek és gyorsan elkészülnek - ez elég jó kombináció a kevés szabadidővel rendelklező főzni vágyók számára. Dolce Vita Blog címen érhetőek a többi receptjei, erősen olasz kajákkal, meseszép fotókkal.

Mint kiderült, ez a krumpli a svéd sült krumpli avagy a  hasselback potato, lényege, hogy nincs teljesen felvágva, csak szépen bevagdosva a krumpli, így, vajas-olajos-fokhagymás-sós kencével jó alaposan bekenve mehet a sütőbe (részletek a blogon). Muszáj volt kipróbálni:






A kifolyt kencét időnként kenjük újra a krumplira/ba sütés közben na ezt valószínűleg nem tettem meg elégszer, mert voltak kicsit nyers részek is, de ahol átsült, ott vagy finom ropogós lett vagy omlósan puha. Óriási sikere volt, a házi ketchup is elkészült és bár a felnőttek szerint nem annyira ketchup-szerű, nagy boldogság, hogy a folyton erre ácsingózó, de itthon ilyet sosem találó 5 éves lányom boldogan tunkolta bele a krumplit annak ellenére, hogy tudta, ez nem az, amit eddig itt-ott kóstolt.

Ennél a receptnél a kence elkészítésében és a kenegetésben tudnak segíteni a kicsik. Vészhelyzetre szuper vacsora, krumpli, olaj és só remélhetőleg mindig akad a spájzban

Nagyon várjuk a többi főzőcskés posztot is!

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr428802780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása