Aki szereti a gyümölcsös joghurtot és indiai étteremben járva megkóstolja a mangó lassit, könnyen rabja lesz. Sűrű, édes, de nem gejl, frissítő és könnyű ital, de mégis laktató, emiatt ideális tízórai, uzsonna vagy akár vacsora is, nem utolsósorban édességnek is beillik. A mangó „szupergyümölcs”: magas a rosttartalma, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag (még több a mangóról itt). Jó hír, hogy ha csak éretlen darabokat szereztünk, néhány nap alatt, főleg sok fényt kapó ablakban hamar megérnek.
|
Az alapanyagok: kardamom, joghurt, mangópüré, tej |
Egy recept
Jamie Olivertől jó alapja lehet a próbálkozásoknak, ő inkább a turmix-jelleg felé viszi el a dolgot, 2 adag joghurt, 1 adag tej, 1 adag mangó az arány. Kicsit más jellegű lesz, ha több a gyümölcs:
- 1 adag joghurt
- 1 adag tej/víz/gabonatej
- 2 adag mangópüré
- kardamom, fahéj stb. ízlés szerint
|
Keksz, mangó lassi és kész az uzsonna |
Addig érdemes turmixolni, amíg igazán habos és egységesen sárga nem lesz az egész. A friss mangó pucolása nem feltétlenül egyértelmű, két lehetőség is található
itt. (A képeken látható püré konzervből készült, nem a legszebb megoldás, mert messziről jön, van benne némi cukor is, a bio ára nyilván az egekben, de a tetriszezés néha efféleképp alakul.)
Mit ennétek mellé leginkább? Indiai kenyeret? Kekszet? Szendvicset?
Témába vág
Gyors, de nem junk: 3 unaloműző, egészséges uzsonna
Gyors, de nem junk: puha keksz két hozzávalóból