ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Gyors, de nem junk: mangó lassi

2013. február 01. - időtetrisz

Aki szereti a gyümölcsös joghurtot és  indiai étteremben járva megkóstolja a mangó lassit, könnyen rabja lesz. Sűrű, édes, de nem gejl, frissítő és könnyű ital, de mégis laktató, emiatt ideális tízórai, uzsonna vagy akár vacsora is, nem utolsósorban édességnek is beillik. A mangó „szupergyümölcs”: magas a rosttartalma, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag (még több a mangóról itt). Jó hír, hogy ha csak éretlen darabokat szereztünk, néhány nap alatt, főleg sok fényt kapó ablakban hamar megérnek.

Az alapanyagok: kardamom, joghurt, mangópüré, tej
Egy recept Jamie Olivertől jó alapja lehet a próbálkozásoknak, ő inkább a turmix-jelleg felé viszi el a dolgot, 2 adag joghurt, 1 adag tej, 1 adag mangó az arány. Kicsit más jellegű lesz, ha több a gyümölcs:
  • 1 adag joghurt
  • 1 adag tej/víz/gabonatej
  • 2 adag mangópüré
  • kardamom, fahéj stb. ízlés szerint
Keksz, mangó lassi és kész az uzsonna
Addig érdemes turmixolni, amíg igazán habos és egységesen sárga nem lesz az egész. A friss mangó pucolása nem feltétlenül egyértelmű, két lehetőség is található itt. (A képeken látható püré konzervből készült, nem a legszebb megoldás, mert messziről jön, van benne némi cukor is, a bio ára nyilván az egekben, de a tetriszezés néha efféleképp alakul.)
Mit ennétek mellé leginkább? Indiai kenyeret? Kekszet? Szendvicset?

Témába vág Gyors, de nem junk: 3 unaloműző, egészséges uzsonna Gyors, de nem junk: puha keksz két hozzávalóból

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr978802818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anonymous 2013.02.02. 15:00:48

Poirot meg így :)(4:00-tól)https://www.youtube.com/watch?v=Xrkzawt11AQ
süti beállítások módosítása