ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Az italos kartondoboz kicsire hajtása 1perc alatt

2013. március 11. - időtetrisz

A szelektív hulladékgyűjtés a zöld élet szerves része: ha szem előtt tartjuk, hogy a háztartási hulladék elég nagy része nem szemét, hanem újrahasznosítható anyag, sokat tehetünk a jövőnkért. Ez egy soklépcsős folyamat, de érdemes akár minimálisan is átlátni és megérteni, mert ha ez megvan, már az lesz a természetes, hogy nem dobjuk ki automatikusan a már nem szükséges dolgokat, hanem a megfelelő helyre fogjuk tenni, netán házilag újrafelhasználni - ez utóbbira mi is igyekszünk sok-sok használható ötletet adni.

Italos kartondoboz kicsire hajtogatása a szelektív hulladék térfogatnák csökkentése érdekében
Szóval ha csökken a szemét mennyisége saját házunk táján, kevesebb szemetes kell, aminek alacsonyabb lesz a díja. Aztán kevesebb szemetet kell szállítani és kevesebb szemetet kell eltüntetni/szeméttelepre vinni stb. Ha sikerül megfelelően szétválogatni a nem szemét típusú hulladékot és eljuttatni a megfelelő konténerbe, akkor sokat sikerült tenni azért, hogy azok alapanyagként szolgáljanak egy következő gyártás során. Ezzel rengeteg pénzt, energiát és időt sikerül megspórolni, nem beszélve arról, hogy nem kerül egy rakás dolog a földbe.

A következő lépcső a szelektív hulladék térfogatának csökkentése. És hogy miért kell ezeket lapítani, nyomkodni, szétszedni? Mert minél kisebb a térfogatuk, annál több fér a gyűjtőbe és annál többet tudnak elszállítani egyszerre. Megint az idő--pénz--energia körnél tartunk.


A tetra pak egyébként jól újrafelhasználható, de ha pont nem kell, akkor mehet a gyűjtőbe. Az is nagyon nagy lépés, ha sikerül laposra taposni, ezzel kb. az ötödére csökken a helyigénye. Kb. egy perc alatt azonban még kisebbre lehet hajtogatni, íme a lépések:


Hasznos infókat találhattok az ÖKO-Pannon oldalán arról, hogy mit és hogyan kell a tárolókban helyezni, ha van kérdéses téma az ügyben.

Témába vág
Korábbi posztok a tetra pak újrafelhasználásáról
Tippek a tojástartó újrafelhasználására
A mindenféle maradékok felhasználása

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr348802904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása