ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

A húsvéti asztal: szalvétanyuszi és szalvétacsibe

2013. március 29. - időtetrisz

Ha már túl vagy a nyuszisablonok kivágásán, megcsináltad az ehető csibét és nyuszit, tojást festettél zsírkrétával vagy tenyérlenyomatokkal, húsvéti dekorációt csináltál a gyerekkel, elkészítetted a nyuszifüles képeslapot, a marcipántojásokat is meghengergetted, és rózsavizet öntöttél egy kölnisüvegbe a fiadnak, akkor csak egy dolgod maradt a húsvéti menü elkészítésén felül: a teríték elhúsvétosítása. A témában legtöbbször a szalvétanyusziba lehet belefutni, és miért is ne, olyan kézenfekvő, bájos és egyszerű. Azért mást is lesz itt, nézzétek csak!

Családi nyuszik
A húsvéti szalvétanyuszi hajtogatásáról tonnányi videót találni a youtube-on. Igyekeztem egy olyat választani, ami jól követhető. Az első példány talán egy percig is eltart, de biztos, hogy a harmadik már nem lesz több 10 másodpercnél. Végtelenül egyszerű.
A mi csapatunk, más is beszállt
Hasonlóan egyszerű a videón eredetileg papírból készült, ragasztással véglegesített kiscsibe. Szerencsére szalvétával is működik, és bár végül kapott műanyag szemet, a legaranyosabb mégis filccel rajzolt szemmel lett, csak arról végül nem készült fotó.

Így néz ki az enyém:

itt még szem nélkül
Szemmel kicsit elmadarasodott
A videón ragasztással fogják össze hátul, de a nyuszikhoz hasonló módon (egyik fülecskét a másikba illesztjük) is rögzíthető, ezért nemcsak dekorációnak, szájtörlőnek is ajánlom, persze műanyag szemek nélkül, filcpettyes szemmel. Az enyém kicsit máshogy néz ki, mert szalvétából készült és máshogy illesztettem össze hátul, de nekem tetszik.
a videó....

És ha már szalvéta, csinálhatunk szalvétagyűrűt is wc-papír gurgiából. Ez is pofonegyszerű, csak vágd ketté a gurigát és vond be szalaggal, öntapadó tapétával, dekortapasszal, bármivel aminek a mintája passzol az ünnepi hangulathoz. Nekem maradt karácsonyról dekortapaszom, nem volt kérdés, mit fogok használni.
Ezekre lesz szükséged
Itt szalaggal vonják be és húsvéti figurát is ragasztanak rá:
Az enyém ilyen egyszerű lett:
 
Nincs más hátra, elő azokkal a szalvétákkal!
Sok mókát, kevés locsolót!

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr508802940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jvera 2013.03.29. 14:27:19

Köszi az ötletet, nagyon tetszenek a kis szalvétanyuszik, a hétvégén még tuti meg fogom őket csinálni :)

puszedli 2013.03.29. 19:10:36

örülök, hajrá!:)
süti beállítások módosítása