ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Rendszerezés a gyerekszobában#1: kisautó-tároló papírhengerből

2013. április 02. - időtetrisz

A gyerekjátékoknál bonyolult a jó tárolás, mert fontos, hogy könnyen takarítható legyen a felület, és még könnyen ki-bepakolható is legyen a belevaló. Az sem árt, ha a tároló olcsó, könnyen reprodukálható vagy ha már drága, akkor bírjon ki néhány gyerekkort. Persze, mindenki legjobb barátja ennek alapján az Ikea, ahol élen jár a praktikum, a design egyszerű, de nagyszerű, ráadásul tényleg rengeteg cuccuk olcsó, az Ikea-hackerek eszméletlen kombinációs készségei pedig csak támogatják ezeket. Kis ügyködéssel azonban házilag is sok minden megoldható, pl. a tetra pakból szép kis irattárolót ajánlott már mimimo, most a kisautók felé kalandozunk és azokból is a Matchbox-Majorette-Hot Weels stb. nagyjából egyenméretű darabjait próbáljuk egy helyre olyan rend-szerűen besuvasztani. Hogy mindig meglegyenek.

lead_kisautotarolo
 
kisautó-tároló papírhengerből

Az ötlet innen jött, kicsit más lett nálam a végeredemény (persze sok mindenre jó ez a henger, pl. adventi naptárhoz is jó alapanyag). Semmit nem kellett beszerezni, mert csak a papírhengerek, gem-kapocs kellett összesen (a design már másik kérdés).

Szóval, adott néhány guriga, amiket valahogy össze kellene kapcsolni. Ragasztani nem annyira szeretek, ezért más megoldásra volt szükség és szerencsére az orrom előtt hevert egy kupac gem-kapocs. Kb. 3 perc egy ilyen piramis-szerű tároló összerakása és csak az egyik végükön összefogva is elég jól tart, nem fog szétesni, ha  csak ki-be kerülnek a kisautók.

Ha bármelyik henger tönkre megy, akkor könnyen cserélhető és nem kell megborítani az egész rendszert. Persze nem ajánlott olyan háztartásba, ahol mindent kóstolgató-lenyelő, egész kicsi gyerek is van. Elvileg kész, de azért jobban mutat, ha bevonjuk valamivel ezeket a hengereket. A lehetőségek végtelenek: festés, dekorpapír, dekortapasz stb., nekem most ez a könnyen kezelhető matrica tetszett jobban, főleg azért , mert remélem, hogy a műanyag-szerűsége valamival tartósabbá teszi a kartont. Meg egyáltalán nem rossz ránézni.

Lehet cifrázni: pl. bárhol tárolható, ha egy hátlapot is hegesztünk hozzá (nálunk olyan helyre került, ahol van mögötte támaszték). A legfelső hengeren egy madzagot átfűzve fel is lehet akasztani, de a legjobban mégis az tetszik, hogy a játékok mennyiségének megfelelően bővíthető/szűkíthető (és gyakorlatilag nincs költsége), bármikor készülhet új design, ha van egy szabad órácska. Mehetnek új helyükre a kiskocsik és talán végre nem kell esténként azon aggódni, ki mikor lép rá egy kisautóra és vágódik egy szép nagyot hátra.

Matchbox, Hot Weels, Majorette és többiek jól elférnek a hengerekben

Biztos másmilyen játékok tárolására is alkalmas, szerintetek?  

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr948802934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jvera 2013.04.03. 19:55:52

Húúú de jó ez az ötlet! Bár az én kisfiam még csak 15 hónapos és bőven a "mindentaszámbaveszek" korszakát éli, később elkészítem neki, persze csak ha már túl vagyok a hordozható autópályán ;) Nálam az a legtutibb ötletetek autók terén!
süti beállítások módosítása