ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Óra kacatokból - óvodásoknak

2013. április 17. - időtetrisz

„Még öt percet játszhattok”. „Az mennyi?” Ha ismerős a párbeszéd, akkor az is ismerős, hogy lázasan töröd a fejed, hogy az ő életében mi tart öt percig, hogy megértse. No ezt, és a tárolhatatlan szerzemények egy részének felhasználását oldja meg a gyerek-falióra.
A koncepció annyi, hogy az ominózus kérdésre ezentúl a válasz: „Amíg a nagymutató a nagyitól kapott elefánthoz nem ér”. A teendő pedig: összesöpörni a gyerekszobából az innen-onnan kapott, cserélt kincseket.
Venni egy hobbiboltban óraszerkezetet (vigyázat, több méret van! aszerint válassz, hogy milyen vastagságú óralapra szánod), és előkaparni, vagy kivágni egy óralapnak valót. Én speciel egy régi lemezjátszót beleztem ki.
Aztán jöhet a kacatok rendezgetése, az alkudozás, végül a ragasztópisztoly.
Ha nem akarod a ragasztgatást, de az alapötlet megtetszett, nézd meg itt, hogy egy ismerősöm hogyan oldotta meg ezt a kérdést.
Témába vág

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr198802978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

puszedli 2013.04.17. 17:36:14

iszonyú jó!!!!
süti beállítások módosítása