ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Benti móka: autóverseny rögtönzött pályán

2013. május 07. - időtetrisz

Gyakran van olyan délutánonként, hogy az oviban vagy játszótéren megfáradt fiatalok inkább bent pihegnének a hűvös szobában, ha a lakásnak van egyáltalán ilyen fertálya. Az alábbi játékot ilyenkor könnyű bevetni, nem igényel nagy előkészületet, és nem jár nagy ugrálással, de célozni és ügyeskedni kell. Szükség lesz hozzá néhány kisautóra, és egy elfekvőben lévő, hosszabb rostlemezre vagy valami hasonlóra részletek lent.

A kisautó nem a fiúk kiváltsága, ahogy ezt ma már jobb háztartásokban hirdetik a haladó szellemű, felvilágosult szülők. A gender-sztereotípiákon innen és túl a kisautó egy egyszerű, de tökjó játék, amit nemtől függetlenül, minden gyerek szeret bizgerálni, gurítani és brummogtatni. A lányoknál ez az autóverseny nagy siker volt. Ehhez egy szétszedett IKEA-bútor keskeny és kb. 2 m hosszú hátlapját vetettük be, de erre a célra jó lehet egy hosszabb polc, fémlemez, vagy egy kisebb, de vastag szőnyeg is.

 
A lemez egyik végét egy alacsonyabb asztal alsó polcára igazítottuk úgy, hogy a másik vége lejtőszerűen simuljon a padlóra, és lehetőleg minél nagyobb szabad tér legyen a kifutópálya végén. Ezután felállítottuk a gépparkot, majd meghatároztuk a szabályokat: ketten játszották, egy versenyző egyszerre egy autót guríthatott, a pálya két oldalán állva. Pont a végig pályán maradó, és gyorsabban leérő autót gurító versenyzőnek járt.
Itt még döntetlen az állás
És így tovább. Néhány arrafelé tébláboló építőkockával lett teljes a játék, mert ezekből a pálya alsó végén kapukat lehetett felállítani (melyeken keresztül kellett haladniuk az autóknak) vagy éppen tornyokat (melyeket fel kellett borítaniuk).
Ez majd' egy órán át lekötötte a játékosokat, és azóta több ismétlést is megért.

További benti játékok Ügyességi játék ragasztószalaggal Animációs film fotókból Ismered a lakásod?

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr638803012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tavken 2013.05.07. 11:39:05

Ennél jobb móka nincs!
süti beállítások módosítása